LLIÇÓ DE FUTBOL I FESTIVAL !!!

El derbi passarà a la història de la Nacional

EuropaSimplement històric. Els més fidels recordaran el 23 d'octubre de 2010 com un dels dies més pletòrics en l'historial particular del Juvenil A participant a Lliga Nacional. Els europeistes van passar per sobre l'Espanyol B, perdonant una golejada més àmplia, amb un festival de futbol ple de detalls, combinacions i jugades cara a la galeria.

.

L'Europa va escriure una de les seves pàgines més brillants a la categoria de plata del futbol juvenil estatal. Si les més brillants de totes són les que s'escriuren amb ascensos, entre les pàgines dedicades a enormes partits, el derbi d'ahir al Nou Sardenya passaria a ocupar les primeres pàgines i qui sap si la portada. Els graciencs van protagonitzar, de principi a fi, un partit estelar que, en certs moments (sobretot a partir del 3-1), es va convertir en un festival de detalls i combinacions que van despertar elogis a la grada. Que els equips de base de l'Espanyol o el Barcelona (siguin "A" o "B") encaixin cinc gols no és un fet gens normal, cosa que parla encara millor de la grandesa del partit d'ahir.

Al 200% va sortir l'Europa al principi del partit, ofegant la sortida de pilota de l'Espanyol B. L'equip dirigit per Dani Poyatos va començar tenint el toc de la pilota -com és propi d'un equip d'aquesta categoria- però de mica en mica es va començar a sentir incòmode a la gespa del Nou Sardenya. Al minut 26, una centrada de l'Europa al punt de penal va ser rematada de primeres per Márquez, fent el primer gol de la tarda. L'Europa va tenir una nova ocasió abans del descans, en un nou xut de Márquez des del vèrtex de l'àrea, desviat per poc. La parròquia gracienca marxava contenta al descans per les ganes i la pressió de l'Europa. L'únic dubte que podia haver-hi és si el físic respondria a tanta pressió i tanta entrega durant la segona part. No obstant, el que els afortunats presents a l'estadi van veure a la represa no va ser només més del mateix, sinó que tot plegat encara va ser molt més millorat fins al punt d'obligar a un conjunt de toc com l'Espanyol a jugar a pilotada llarga, totalment perdut sobre la gespa d'un Nou Sardenya que va gaudir de valent.

Al minut 54, un xut potent d´Éric Blasco que semblava que el porter Augus havia de desviar de punys, va ser refusat -certament de punys- però cap a dins de la pròpia porteria. Era el 2-0. A partir d'aquí l'Europa va començar a perdonar ocasions, com una on entre Éric Blasco i Márquez podrien haver marcat dins l'àrea petita. A menys de mitja hora per l'acabament, el visitant Aitor va fer un clar penal a Márquez que el col·legiat no va veure. Per sort,  la jugada no va influir a la llarga al marcador. A falta de vint-i-un minuts pel final, un remat de l'espanyolista Javi a l'àrea gran va suposar el 2-1. El gol, arribat en ple domini europeista, podia suposar un perill pel marcador, però res més lluny de la realitat. L'Europa va seguir generant ocasions, amb un joc ràpid i amb una força mai vista -sobretot per l'acumulació d'esforç, que no va passar cap factura-.

En només quatre minuts (del 70 al 74), Mario i Éric Blasco, per partida doble, van perdonar. En les ocasions d'Éric, dos defenses pericos, Adri i Ruben respectivament, van salvar la diana sobre la línia de gol. Diuen que qui perdona la paga, però ahir no era el dia per tenir mala sort. Mario, aprofitant una sortida en fals del porter, va fer el 3-1 al minut 84. Aquí l'Espanyol B va baixar definitivament els braços i el festival gracienc es va arrodonir per a la història amb el 4-1 (fet per Éric Blasco després d'una gran jugada) i el 5-1, marcat per Manu a dos minuts pel final. No hi va haver temps afegit. Després del xiulet final, el derbi va passar amb lletres d'or als llibres de la història escapulada.

Lliga · Jornada 8 ·23/10/10 · Nou Sardenya

EUROPA: Jordi, Fernando, Aleix, Vea, Geri, Gerard (Cuadri, 87'), Mario (Suca, 85'), Víctor, Éric Blasco, Fede (Aldo, 81') i Márquez (Manu, 87').

ESPANYOL B: Augus, Adri, Pablo (Javi, 60'), Ruben, Álex (Aitor, 45'), Luís, Verdú (Nico, 45'), Ruiz, Jafar (Pedro, 66'), Rufo i Lucho.

ÀRBITRE: Gustavo Rebollo López (Barcelona)

TARGETES: Grogues a Gerard, Víctor, Fede i al segon entrenador Ángel Camacho (Europa) i a Adri, Ruben i Javi (Espanyol B)

GOLS: 1-0 (Márquez, 26'); 2-0 (Augus -pp-, 54'); 2-1 (Javi, 69'); 3-1 (Mario, 84'); 4-1 (Éric Blasco, 84'); 5-1 (Manu, 88')

INCIDÈNCIES: L'Europa va viure una de les golejades més àmplies de la seva història a Lliga Nacional en partits de derbi contra els dos grans de Barcelona. L'Europa no ha encaixat cap derrota després de la primera jornada de lliga.