EL DERBI, PER L'EUROPA!

L'Europa supera al Sant Andreu a l'estadi

EuropaL'Europa va reafirmar-se entre els primers de la classificació ahir a la tarda al Nou Sardenya després de superar al Sant Andreu al derbi amb més rivalitat de la categoria. Els escapulats van fer un gran primer temps i el Sant Andreu va animar-se al tram final però sense poder empatar. L'equip escapulat suma la tercera victòria seguida.

.

Tot i estar fent una molt bona temporada a la categoria, l'Europa no havia guanyat encara tres partits seguits a la Nacional. Ho va fer ahir a casa i davant el millor adversari possible, el Sant Andreu, amb qui la rivalitat és màxima. L'equip gracienc passarà els nadals en zona d'ascens a Divisió d'Honor.

Després d'uns instants inicials d'estudi respectiu del rival, els dos equips es van animar. Al minut deu, una centrada de Víctor no va ser rematada per Fede per pocs centímetres. Seixanta segons més tard, Barga va rematar de cap tot sol a l'àrea europeista i va enviar el seu remat per sobre del travesser. Al minut tretze va arribar una de les millors assistències de gol de la temporada. Fede, d'esquenes a l'àrea, va assistir amb un cop de taló per a l'internada de Manu, qui en el cara a cara amb l'exescapulat Éric Blasco va definir de xut creuat a mitja alçada.

Ben d'hora va encarrilar l'equip de Toni Cosano el partit. Només tres minuts més tard, als setze de joc, Márquez va aprofitar una pilota llarga i un error de la defensa per superar Éric en el mà a mà. A partir d'aquí les ocasions van deixar de sovintenjar i es va arribar al descans sense novetats. A la represa, el Sant Andreu va tenir opció de ficar-se de ple al partit amb un penal sobre Alejandro als sis minuts de joc. Ivan, des dels onze metres, va enviar la pilota als núvols. Del penal a una àrea es va passar a l'altra vint minuts després. Una pena màxima contra el Sant Andreu, per falta sobre Jordi Mauri, la va aprofitar Màrquez fent el 3-0.

El gol dels visitants, però, va arribar al minut 77, un autèntic golàs de falta lateral directa de Víctor que va sorprendre fins i tot als seus companys, que van trigar en celebrar-ho. La pilota, molt ben bombejada, semblava anar directament fora però va entrar per l'escaire del segon pal europeista. Els darrers deu minuts de joc van ser del Sant Andreu, els primers de domini visitant en tot el partit. Al minut 88 els visitants van protestar un fora de joc -realment molt dubtós- d'Alejandro, quan aquest ja havia començat a encarar el porter Jordi Fuentes, fent-li una posterior vaselina que ja no valia. Amb aquest resultat, l'Europa no només posa a favor parcialment l'average sinó que deixa el Sant Andreu distanciat set punts per sota.

Lliga · Jornada 16 · 18/12/10 · Nou Sardenya

EUROPA: Jordi Fuentes, Fernando, Cachi, Santigosa, Geri, Gerard (Suca, 81'), Fede, Víctor, Manu (Jordi Mauri, 61'), Márquez (Éric Blasco, 87') i Aldo (Cuadri, 72').

SANT ANDREU: Éric, Carles, Pepe (Mordillo, 79'), Jilmar, Alejandro, Ivan (Canut, 53'), Barga (Cami, 79'), Peter, Ruiz, Víctor i Nemo (David, 53').

ÀRBITRE: Carlos Rodríguez Enrique (Barcelona)

TARGETES: Grogues a Gerard i Víctor (Europa)

GOLS: 1-0 (Manu, 13'); 2-0 (Márquez, 16'); 3-0 (Márquez -p-, 73'); 3-1 (Víctor, 77').

INCIDÈNCIES: Tercera victòria seguida en lliga de l'Europa per primer cop aquesta temporada.