OBLIGATS AL MIRACLE

Ensopegada a casa contra el penúltim

EuropaL'Europa necessitava el triomf per seguir en zona noble lluitant per l'ascens i el Can Vidalet per intentar sortir de la zona de descens. L'empat final del partit deixa als dos equips un xic més lluny de l'objectiu respectiu. El partit ha quedat condicionat per una justa i matinera expulsió de Geri, als 19 minuts, per dues merescudes grogues.

.

Mal resultat i mal partit de l'Europa contra el penúltim classificat de la lliga, que deixa als graciencs obligats a guanyar al líder, el poderós Barcelona B, en el partit que es disputarà dimecres a les 21 hores al Nou Sardenya i que equival a l'encontre ajornat en el seu dia durant la disputa de la jornada 30. Si el 'miracle' de la victòria no arriba, la distància de l'Europa respecte la darrera plaça d'ascens seria de cinc punts a falta de sis per disputar.

La primera ocasió del partit ha caigut del cantó local, quan Márquez ha centrat de forma bombejada per Éric Blasco qui, de cap, ha obligat al porter visitant Álex (un dels millors del partit) a estirar-se i treure una mà salvadora. Quatre minuts més tard ha arribat una jugada clau que ha condicionat el ritme i les opcions dels locals. L'europeista Geri ha vist la segona cartulina groga i ha estat expulsat al minut 19 de partit. Una expulsió justa malgrat ser, totes dues grogues, les dues úniques faltes del jugador gracienc. Quan en les crítiques arbitrals sempre reclamem que les targetes ho són independentment del número de faltes fetes i si el minut de joc és molt d'hora o molt tard, hem d'admetre, doncs, la justa expulsió de Geri per dues entrades desproporcionades.

Al minut 22, el visitant Mario ha provat sort des de trenta metres, fent picar la pilota al travesser. Amb deu contra onze, l'empat sense gols s'ha mantingut fins al descans sense noves ocasions clares. A la represa, s'ha avançat el conjunt visitant als nou minuts. Josep Maria ha pentinat de cap al segon pal el servei d'una falta lateral, fent el 0-1. No obstant, ràpid ha reaccionat l'Europa. Només tres minuts més tard, una pilota a l'espai l'ha aprofitat Éric Blasco per fer una vaselina sobre la sortida en fals d'Álex. Diana per tornar a deixar tot igual.

El mateix Éric ha tingut una nova ocasió cent vint segons més tard, enviant el seu remat al cos del porter. Al minut 73, el visitant Dani ha disposat d'un cara a cara amb Dani Lledó. El seu xut ha sortit finalment desviat. A deu pel final, doble ocasió de l'Europa. La primera, un xut creuat de Mario que ha obligat al porter Álex a tornar a treure els punys. Acte seguit, Suca ha provat un xut a la creueta i que novament s'ha topat amb el dorsal '1' dels visitants. El porter Álex ha arrodonit la seva tarda al minut 86, quan un nou xut a l'alçada del travesser, aquesta vegada obra d'Éric Blasco, l'ha tornat a salvar del gol amb una determinant mà.

Lliga · Jornada 32 · 07/05/11 · Estadi Nou Sardenya

EUROPA: Dani Lledó, Fernando, Santigosa, Vea, Suca, Gerard (Cachi, 68'), Márquez (Jordi Pons, 81'), Fede (Mario, 45'), Éric Blasco, Víctor i Geri.

CAN VIDALET: Álex, Xavi, Jesús (Kevin, 16'), Diego, Uri, Carles, Marc (Edu, 63'), Mario, Josep Maria (Denis, 74'), Dani i Patiño (Jairo, 85').

ÀRBITRE: Daniel Navarro Jiménez

TARGETES: Grogues a Fernando i Geri -dues i expulsió minut 19- (Europa) i a Jesús, Marc, Dani, Patiño i Kevin (Can Vidalet)

GOLS: 0-1 (Josep Maria, 54'); 1-1 (Éric Blasco, 57')

INCIDÈNCIES: L'equip visitant ha jugat amb els pantalons i mitges de l'Europa donada la coincidència de colors i en absència de més roba suplent en l'equipatge del Can Vidalet.