CAMPANADA!

L'Europa torna a lluitar per l'ascens!

EuropaL'Europa estava obligat a guanyar al Barcelona B, líder de la lliga, per seguir aspirant a l'ascens. Els escapulats, amb un gran plantejament a la contra, van guanyar amb una diana de cap al minut 93 i van evitar que els blaugranes es proclamessin campions de lliga a Gràcia quan ja tenien el cava preparat al seu vestidor.

.

Històrica nit al Nou Sardenya que costarà oblidar. El conjunt gracienc rebia al virtual campió a casa en partit de la jornada 30 i que va ser traslladat de data en el seu dia (tocava jugar-lo el 16 d'abril) per trobar-se el Barcelona B de gira de Setmana Santa. L'Europa, virtualment fora de tota opció de lluitar per l'ascens al minut 86 del partit d'ahir a la nit, va marcar dos gols en sis minuts que li van permetre derrotar al líder a l'estadi, impedir la celebració del seu títol a la gespa del recinte gracienc i, a la vegada, seguir tenint opcions matemàtiques d'ascens. L'equip escapulat es troba a tres punts de la fita a falta de sis per disputar. Res serà fàcil, però tot serà possible.

Pel que fa al partit, el lògic domini del Barça va trobar resposta en un Europa molt ordenat i amb les idees clares del que havia de fer en cas de recuperar la pilota. Una ocasió del visitant Dongou al minut 11 i una del local Márquez passat el quart d'hora, van ser els primers avisos. Va obrir la llauna l'equip dirigit per Sergi Barjuan. Al minut 33, Cristian, en un cara a cara amb Jordi Fuentes, va superar la sortida del porter amb una vaselina. Un minut després, nou intent blaugrana, amb un xut des de trenta metres de David que va picar a la creueta i va sortir fora. Amb 0-1 es va arribar al descans.

A la represa, l'Europa va posar una marxa més a les seves contres i va gaudir de la primera ocasió al minut 51, quan Éric Blasco va obligar a refusar de punys al porter blaugrana. Després d'un nou intent de Pau López, el premi va arribar al minut 62. El propi Pau va servir una falta bombejada al punt de penal on el defensa Vea, de cap, va enviar la pilota al fons de la xarxa. No obstant, poc va durar l'alegria local. Al minut 65, Dongou va rebre en profunditat dins l'àrea i sobre la sortida del porter va fer l'1-2.

Amb els pas dels minuts, l'única sortida de l'Europa era marcar dues ràpides dianes que no donessin gaire opció al Barcelona a assumir-les i poder reaccionar. Gairebé com un guió molt ben redactat, la metodologia es va aplicar. Al minut 87, l'europeista Fede va ser el més murri de tots en aprofitar una mala passada d'un defensa blaugrana al seu porter. Amb una vaselina de cap, el jugador gracienc va posar l'empat a l'electrònic. L'eufòria de la parròquia escapulada va arribar a pocs segons del minut 93, el darrer d'afegit. A la sortida d'un córner, Vea, novament de cap, va fer el gol que manté l'Europa viu en la lluita per un somni: l'ascens.

Lliga · Jornada 30 · 11/05/11 · Estadi Nou Sardenya

EUROPA: Jordi Fuentes (Dani Lledó, 82'), Fernando, Santigosa, Vea, Suca, Abdul (Cachi, 61'), Márquez, Gerard (Pau López, 37'), Éric Blasco, Víctor (Fede, 61') i Mario (Mauri, 45').

BARCELONA B: Adamou, Carlos, Robert, Bako, Brian (Escri, 37'), Patri, Ebwelle (Jeshua, 73'), David, Dongou, Jordi (Bakary, 67') i Cristian (Moussima, 84').

ÀRBITRE: Alfonso Oliva Bueno

TARGETES: cap

GOLS: 0-1 (Cristian, 33'); 1-1 (Vea, 62'); 1-2 (Dongou, 65'); 2-2 (Fede, 87'); 3-2 (Vea, 93')

INCIDÈNCIES: L'Europa derrota al líder a casa per seguir aspirant a l'ascens. Bona presència de públic entre setmana. Els dos grans de la lliga (Barça i Espanyol) cauen en la mateixa temporada a Gràcia.