EL BON FUTBOL NO TÉ PREMI

Inici de la lliga amb derrota

EuropaL'inici de la lliga juvenil va signar-se amb derrota escapulada en la seva visita al camp d'un dels màxims favorits de la Lliga Nacional, L'Hospitalet. Els riberencs es van imposar 2-1 tot i jugar amb un home menys el tram final d'encontre davant un bon Europa que no va tenir premi en un encontre disputat en l'atípic horari per la categoria de les nou de la nit.

.

En iniciar-se el partit, el conjunt dirigit per Angoy va intentar imposar el seu joc de toc. Per la seva part, i com serà d’esperar a la categoria, L’Hospitalet va pressionar amb les línees molt avançades per evitar la construcció del joc gracienc. Aquesta pressió va donar els seus fruits en tan sols set minuts, quan Hector va recollir una pilota mal rebutjada dins l’àrea gracienca per la banda esquerre. El jugador riberenc va fer un primer tir que va poder rebutjar Dani Lledó, per desgràcia del conjunt escapulat el rebuig va recaure sobre Hector que amb el peu dret va poder foradar la xarxa.

Un cop rebut el gol, l’Europa va necessitar que passessin uns minuts per tornar a fer el seu joc. L’equip gracienc creava molt perill per les seves bandes amb Pons per la dreta i amb les incorporacions de Cuadri. No obstant, no s’acabava d’aconseguir el gol ja que la velocitat de la pilota no era suficientment ràpida. Al minut 27 i mitjançant un bon canvi de joc, Cuadri va posar una pilota que va acabar en penal comés sobre Marc Blanes. La responsabilitat la va assumir Josep Maria. que veient que el porter ja s’havia llençat a un costat va xutar al mig, portant la igualada al marcador. Tot semblava indicar que el partit es decantaria per l’equip escapulat, que disposava de la possessió i de les millors ocasions. Però tan sols cinc minuts després, una segona jugada provinent d’un córner va tornar a avançar a L'Hospitalet. L’Europa estava traient la defensa, la pilota va ser mal refusada i Hector arribava a línea de fons i centrava per a que Pedro tornés a avançar el marcador en els dígits dels locals.

La segona part va deixar com a clar dominador del joc l'Europa. Des del xiulet inicial, L'Hospitalet va deixar clar que volia defensar el resultat i si fos necessari renunciar a l’atac. L’Europa va començar a moure amb més velocitat la pilota, tot i seguir tenint problemes en iniciar la construcció del mateix. Això feia que l'equip local es tanqués cada cop més enrere i només intentés atacar a partir d’un joc molt directe sobre Gallart. El temps s’esgotava i cada cop es notava més la tensió, fins que al minut 64 Hector va deixar als riberencs amb un jugador menys per agressió sobre Torres. L’Europa va buscar amb més insistència el gol i donat la superioritat numèrica va canviar el seu sistema i va passar a tres defenses.

La superioritat en el joc no va tenir la seva recompensa, l’equip gracienc finalment va perdre els tres punts i es va anar amb un regust agredolç, satisfet en línies generals pel joc però no pel resultat. Només és el primer partit de lliga, però tot i no poder sumar els punts el conjunt dirigit per Angoy va deixar clar la seva filosofia. El proper dissabte s’enfrontaran al Nou Sardenya l’Europa i la Damm a la segona jornada de lliga.

Lliga · J1 · Estadi de L'Hospitalet (04/09/11)

L'HOSPITALET: Roberto, Lucas, Mario, Alan, Adrian, Ruben (Joaquim, 75'), Pedro (Cristian, 89'), Antonio, Gallart, Kata (Over, 80') i Héctor.

EUROPA: Dani Lledó, Darwin, Torres, Vea, Cuadri, Santigosa, Pons (Oriol, 70'), Víctor, Josep Maria, Dani López (Carlos, 70') i Marc Blanes.

ÀRBITRE: Ruben Ávalos Barrera

GOLS:1-0 (Héctor, 7'); 1-1 (Josep Maria -p-, 27'), 2-1 (Pedro, 32').

TARGETES: Grogues Ruben (L'Hospitalet) i a Víctor (Europa). Vermella directa a Héctor -minut 64- (L'Hospitalet).