FUTBOL I PUNT

Gran matinal i taules justes al Nou Sardenya

EuropaEl derbi barceloní de la Lliga Nacional juvenil ha acabat en taules després d'un gran partit entre l'Europa i el Barcelona B. Els blaugranes, millors al primer temps, han marxat al descans 0-1. Un clar penal a la segona ha deixat als visitants amb deu i ha propiciat l'empat final. Des d'aquesta diana al minut 59, qualsevol equip hauria pogut guanyar.

.

Futbol i del bo és el que s'ha vist aquest matí al Nou Sardenya entre dos clars aspirants a la zona alta. L'Europa -que seguirà segon i en zona d'ascens en finalitzar aquesta jornada- ha tractat de tu a tu al Barcelona B i a estones, sobretot al primer temps, s'ha atrevit a pressionar-lo a dalt amb una defensa de tres homes, un fet gairebé impossible de veure en un rival del conjunt blaugrana. Cal destacar el gran ambient de públic a l'estadi, superior en nombre a molts partits sèniors de Tercera i Segona B.

No obstant, el Barça s'ha avançat d'hora al marcador, a un minut pel primer quart i en la més clara arribada fins llavors. Una contra ràpida ha servit per assistir en profunditat al lateral Godswill, incorporat a l'atac. El seu primer remat ha estat refusat però la defensa gracienca no ha sabut enviar la pilota ben lluny i el rebot mort dins l'àrea gran l'ha tornat a aprofitar Godswill per fer diana al pal llarg.

L'Europa podria haver empatat al minut 34 quan Marc s'ha quedat tot sol a l'àrea gran gràcies a una assistència de Darwin. El cara a cara amb el porter ja no valia per un molt dubtós fora de joc. A la represa i després de gairebé un quart d'hora d'ocasions barcelonistes on el porter Dani Lledó i la defensa gracienca han resultat vitals per no encaixar el segon, el partit ha agafat una altra dimensió al minut 58. El capità blaugrana Costa ha aturat un remat de l'Europa a porta buida amb les mans, tal com si fos el porter. L'inevitable penal i expulsió del defensa visitant ha acabat amb una diana des dels onze metres de Santigosa que ha fet pujar les taules a l'electrònic.

Des de llavors, qualsevol equip podria haver decantat la balança. Tots dos conjunts han apostat per seguir fidels al seu joc i el Barça no s'ha descomposat amb deu homes i pràcticament ha semblat no notar diferència. L'opció més clara per l'Europa, al minut 82. Una gran triangulació en zona ofensiva entre Víctor -amb una 'delicatessen' de taló-, Cuadri -que ha apurat la seva internada per servir una passada de la mort- i Villo -que ha rematat alt quan es trobava sol a l'àrea petita- hauria pogut moure un marcador en global just.

Lliga · J6 · Estadi Nou Sardenya (09/10/11)

EUROPA: Dani Lledó, Darwin (Víctor, 57'), Torres, Vea, Cuadri, Santigosa, Marc (Pons, 70'), Dani López, Josep Maria, Pablo (Garriga, 86') i Oriol (Villo, 57').

BARCELONA B: Suárez, Godswill (Iu, 56'), Costa, Riera, Lucas, Quintilla, Munir, Simón, Sandro (Moussima, 81'), Joel i Ebwelle (Ortega, 73').

ÀRBITRE: Israel Simón del Pino

GOLS: 0-1 (Godswill, 14'); 1-1 (Santigosa -p-, 59').

TARGETES: Groga a Godswill (Barcelona B). Vermella directa a Costa -expulsió minut 58- (Barcelona B).