EL DERBI S'ESCAPA AL FINAL

El Sant Andreu empata a quatre dels noranta

EuropaPer dues vegades es va arribar a posar per davant l'Europa en la seva visita al Narcís Sala en el gran derbi de la Lliga Nacional. No obstant, l'equip de Jesús Angoy no va poder obtenir el tercer triomf consecutiu en lliga per culpa d'una diana del local Javi a només quatre minuts de complir-se el temps reglamentari de la segona part del partit a Sant Andreu.

.

En iniciar-se el partit els escapulats van agafar el timó del partit. Durant aquest primers minuts l’Europa va disposar de diverses ocasions. Per desgràcia pels jugadors graciencs, al minut sis es va lesionar Garriga. El jugador de l’Europa va patir un esquinç al lligament lateral del genoll en una disputa per la pilota. A destacar i d'agrair l'enorme gest de Climent Boixadera, exdelegat del Juvenil A de l'Europa -present entre el públic-, qui va anar a buscar gel fora de les instal·lacions esportives.

A partir d’aquest moment el Sant Andreu va portar principalment el control del partit mb el seu joc directe. Per la seva banda, el poc control del mig del camp va fer que els jugadors escapulats només trobessin les seves ocasions en contraatacs. La velocitat de Josep Maria va crear molts problemes a la defensa del Sant Andreu. Al minut 20 Gabriel va intentar agafar una pilota alta i es va repenjar sobre Josep Maria dins l’àrea. L’àrbitre no ho va dubtar i va assenyalar la pena màxima. Dani López va ser l’encarregat de llençar i transformar el penal. Amb aquest resultat es va arribar al descans.

La segona part es va iniciar en les mateixes condicions. Al minut cinc de la segona part i amb un mal refús dins l’àrea de meta, la pilota va acabar als peus d’un jugador del Sant Andreu. Era l'empat. Amb el pas dels minuts i a falta d’imposar-se en el mig del camp, els jugadors dirigits per Angoy van canviar el seu sistema i van passar a defensa de tres. A la primera jugada que van tenir clara, els escapulats van elaborar un contraatac molt ben portat a terme. La pilota va passar per cinc jugadors i el seu joc de toc va acabar en un gran gol de Josep Maria.

Tot semblava indicar que l’Europa s’enduria els tres punts, però el Sant Andreu no es va donar per vençut i a falta de quatre minuts pel final va aconseguir l'empat en un nou error en refusar una pilota dins l'àrea. Tot i el resultat l’Europa continua tercer a la taula i la propera setmana s’enfrontarà al Mollet, un altre rival directe en la lluita per l’ascens.

Lliga · J11 · (12/11/11)

SANT ANDREU: Gabriel, David (Áxel, 82'), Albert, Jilmar, Pol, Rafael, Ruben (Erik, 69'), Marc (Villanueva, 61'), Gerard, Víctor i Carles (Javi, 69').

EUROPA: Pol, Torres, Garriga (Vea, 7'), Toni (Chispas, 61'), Cuadri, Santigosa, Pons, De la Iglesia (Víctor, 45'), Josep Maria, Pablo (Marc, 81') i Dani López.

ÀRBITRE: Juan Manuel Martín Varas

TARGETES: Grogues a Gabriel, Ruben i Villanueva (Sant Andreu) i a Santigosa i Josep Maria (Europa).

GOLS: 0-1 (Dani López -p-, 22'); 1-1 (Pol, 50'); 1-2 (Josep Maria, 63'); 2-2 (Javi, 86').