ANY NOU, MATEIX RENDIMENT

El Juvenil es manté en zona d'ascens

EuropaL'Europa va poder sumar els tres punts en el retorn de la Lliga Nacional a la competició després de l'aturada de Nadal. L'avís de precedents anteriors va servir per no confiar-se davant l'últim classificat de la lliga, que no va posar les coses gens fàcils a un Europa molt seriós que va sumar un triomf important per seguir en zona de privilegi.

.

El Figueres va plantejar un partit on no volia que els escapulats se sentissin còmodes en la circulació de la pilota. Per aquest fet va aprofitar que es tractava de l’equip local i va preferir no regar el camp. Aquest fet va ser força important en el transcurs del partit ja que la circulació de pilota no era només lenta sinó que dificultava les passades. En iniciar el partit els graciencs van començar a intentar dominar la pilota, però es veien obligats a canvis de joc per donar velocitat i ritme al partit.

Tot semblava indicar que amb el pas dels minuts l’Europa s’anava fent dominador del partit, quan una passada interior quan va arribar a Eric. Els escapulats estaven malament col·locats i el davanter del Figueres va superar per força a Toni i amb un tir creuat va trencar la igualada. Amb el marcador advers els d’Angoy van començar a ser molt més incisius i en tant sols sis minuts un xut llunyà de Dani López va sorprendre a Aitor. L’Europa va disposar ocasions i va reclamar un penal comés sobre Josep Maria que un altre Josep Maria, en aquest Quintana (l'àrbitre) no va xiular. Amb l’empat es va arribar al descans però també amb la nota negativa de la lesió de Chispas,  a qui se li va quedar clavat el genoll.

A la segona part l’Europa va passar a defensa de tres homes. L’esforç era important i el domini del joc era més dels graciencs. No obstant, el Figueres va anar a intentar aconseguir els tres punts i va posar a prova amb diverses accions a Dani Lledó. El col·legiat va xiular un penal per un contacte de Dani Lledó sobre un davanter del Figueres, però la jugada estava anul·lada prèviament per fora de joc. Un parell de minuts després va arribar el segon gol de Dani López. La jugada es va iniciar amb una pressió de Marc en zona de construcció del Figueres, els locals es van veure obligats a passar al porter. La pressió va estar acompanyada per Josep Maria i Carlos, on aquest últim va superar al porter. El control, però, va anar llarg. Josep Maria, d’esquenes, va deixar la pilota a Dani López, qui va arribar des del darrere i va posar el definitiu 1-2.

Quedaven molts minuts de partit i l'encontre es va anar escalfant. El col·legiat, que no va tenir el dia encertat, no va xiular un altre penal sobre l’Europa on després d’una jugada de córner Torres va caure a terra i en voler aixecar-se Albert va trepitjar clarament el cap del jugador escapulat. Tot i el patiment final, els tres punts van volar de tornada cap a Gràcia per seguir mantenint en alça un Europa que suma tres triomfs seguits i no perd des de fa nou jornades.

Lliga · J16 · (08/01/12)

FIGUERES: Aitor, Sergio, Albert, Andreu, Óscar, Marçal, Serra (Ezequiel, 50'), Álex, Éric, Lolo (Fernando, 60') i Ruedas (Vinchy, 76').

EUROPA: Dani Lledó, Torres, Toni (Garriga, 81'), Vea, Cuadri, Chispas (Cuadrado, 37'), Pons (Carlos, 45'), Víctor, Josep Maria, Dani López (Villo, 68') i Marc.

ÀRBITRE: José Maria Quintana Carmona

TARGETES: Grogues a Ruedas, Albert i Aitor (Figueres) i a Dani Lledó, Cuadri, Toni, Josep Maria i Víctor (Europa).

GOLS: 1-0 (Éric, 10'); 1-1 (Dani López, 16'); 1-2 (Dani López, 65').