COP DUR AL FINAL

L'Europa empata tot i fer mèrits pel triomf

EuropaEn l'esport on tot és possible en noranta minuts, l'Europa ha tastat avui la cara més amarga del futbol. El conjunt escapulat s'ha posat 2-0 al marcador ben d'hora i, tot i presidir el 2-1 bona part del partit, s'ha mostrat superior. No obstant, una diana a poc pel final ha fet volar dos punts del Nou Sardenya, aturant la progressió que l'Europa volia fer a la taula.

.

No sempre els mèrits van acompanyats dels màxims punts possibles ni tampoc, de vegades, de la sort. Res de tot això ha somrigut avui al conjunt juvenil de l'Europa, que ha signat un bon partit (sobretot al primer temps) per poder deixar els punts a casa fruit de la valoració del seu treball. No obstant, en futbol no descobrirem ara que importen els gols i no el domini o les sensacions. El Cornellà B, amb una diana a dos minuts pel final, ha acabat treient suc del partit.

L'inici del partit ha tingut un clar color gracienc. L'Europa, dominador absolut, ha semblat encarar l'encontre ben ràpid. Al minut 9, una centrada de Marc per banda dreta l'ha rematat Josep Maria al fons de la xarxa, anticipant-se amb la punta de la bota a la sortida del porter visitant. Sense temps per reaccionar, el segon dels escapulats. Un minut més tard, una gran acció personal de Dani López ha finalitzat amb una passada enrere des de la línia de fons. A l'àrea gran, De la Iglesia, de xut sec de primeres, ha tornat a foradar la xarxa.

Quan l'encontre semblava dibuixar un Europa en mode piconadora, un error defensiu dos minuts després del segon gol ha deixat Yeray obert a la frontal i encarant porteria. Sobre la mitja sortida de Pol, el davanter del Cornellà ha bombejat la pilota, fent el 2-1. A partir d'aquest moment, el ritme de joc no ha baixat però sí el nombre d'ocasions clares fins arribar-se al descans. A la represa, l'Europa ha seguit dominant la pilota, però les accions clares de remat a porteria no han sovintejat.

Al minut 83, una pèrdua de pilota en línia de mitjos pròpia ha deixat el visitant Adri sol davant Pol. El porter ha guanyat la partida. Al tram final, conscient l'equip verd que no perdia res per pressionar i arriscar, ha tingut els seus millors minuts. El premi per l'equip dirigit per Gonzalo Riutort ha arribat a dos minuts del temps reglamentari, quan una passada en profunditat -en posició molt ajustada i que un vídeo de TV hauria ajudat a valorar amb més precisió- ha deixat sol Xavi per fer l'empat cara a cara amb el porter europeista. Cal destacar el bon arbitratge del col·legiat i el seu tarannà explicatiu de les jugades.

Lliga · J26 · (24/03/12)

EUROPA: Pol, Torres (Cuadrado, 74'), Toni, Santigosa, Cuadri, Chispas, Marc, Víctor, Josep Maria (Carlos, 79'), De la Iglesia (Pablo, 68') i Dani López.

CORNELLÀ B: Kevin, Lara (Martí, 45'), Alberto, Kilian, Marc, Pau, Vargas, Ferran (Germán, 84'), Albert (Carlos, 74'), Adri i Yeray (Xavi, 64').

ÀRBITRE: David Barón Ajenjo.

TARGETES: Grogues a Torres i Toni (Europa) i a Albert (Cornellà B).

GOLS: 1-0 (Josep Maria, 9'); 2-0 (De la Iglesia, 10'); 2-1 (Yeray, 12'); 2-2 (Xavi, 88').