EL DERBI, PEL SANT ANDREU

La zona d'ascens s'allunya a vuit punts

EuropaEls dos màxims rivals, Europa i Sant Andreu, s'han donat cita en un apassionant derbi de juvenils al Nou Sardenya. Els visitants han acabat sumant un triomf que els consolida en la segona plaça d'ascens i els hi fa tenir guanyat l'average particular amb un Europa ja a set punts per sota, que són en termes reals vuit per efecte, precisament, de l'average.

.

Victòria massa abultada a nivell numèric però en línies generals justa pel Sant Andreu -més vegades rematador entre pals o si més no amb més encert- en un derbi on hi havia en joc més de la meitat de les opcions d'ascens a final de temporada. El conjunt quadribarrat ha plantejat un partit de murri, esperant la construcció de joc de l'Europa, robant la pilota i generant perill a la contra per després administrar intel·ligentment el marcador amb aquest a favor.

L'escapulat De la Iglesia ha tingut la primera opció de gol del partit, de fet la més clara de les que no han acabat al fons de la xarxa. Al minut 8, una centrada de Marc ha finalitzat amb un remat de cap de De la Iglesia a l'àrea gran i lliure de tota marca. La pilota ha acabat sortint massa creuada. A tocar de quart d'hora, el visitant Víctor ha completat una jugada d'atac andreuenca amb un fort xut des de l'àrea gran que ha entrat de forma ajustada.

A cinc minuts pel descans, el segon dels visitants. Adrian ha marxat per l'esquerra de l'atac fins la línia de fons i la seva centrada, en paral·lel a la ratlla de gol, l'ha enviat al fons de la xarxa Geri, situat al segon pal i rematant sense oposició a plaer. A la represa, l'Europa ha anat decidit a pel gol i ha retallat distàncies al minut 53 en un sensacional remat en planxa de Marc. El porter, tot i tocar la pilota, ha vist com aquesta ha rebotat al pal i ha acabat dins.

L'equip no ha tingut temps de ficar-se del tot dins de la disputa dels punts perquè tres minuts més tard, una falta directa de Víctor, on el porter Dani Lledó no ha arribat a aturar el xut, ha acabat al fons de la xarxa. Al minut 81, darrera gran opció escapulada per intentar almenys l'empat, però Pons, tot sol al segon pal i a porteria mig buida, s'ha fet un embolic amb la pilota i finalment entre un defensa i el porter han fet un tap a l'acció. En el darrer minut reglamentari, una nova falta de Víctor, aquesta directa a l'escaire, ha suposat el 'hat-trick' particular del futbolista i el marcador final d'1-4.

Lliga · J28 · (14/04/12)

EUROPA: Dani Lledó, Freixi (Cuadrado, 45'), Vea, Garriga (Pons, 72'), Cuadri, Santigosa, Marc, De la Iglesia (Víctor, 45'), Ilya, Dani López i Carlos.

SANT ANDREU: Cabri, Camarero (Josevi, 86'), Jarque, Jilmar, Pol, Pepe, Adrian (Jauir, 66'), Sergio (Áxel, 80'), Ruben (Verdú, 75'), Víctor i Geri.

ÀRBITRE: Juan Manuel Martín Varas.

TARGETES: Grogues a Freixi, Vea i Ilya (Europa) i a Cabri, Sergio i Ruben (Sant Andreu). Expulsió del tècnic José Alcaraz -minut 77- (Sant Andreu).

GOLS: 0-1 (Víctor, 14'); 0-2 Geri, 40'); 1-2 (Marc, 53'); 1-3 (Víctor, 56'); 1-4 (Víctor, 90').