Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

ALLÒ QUE EL VENT S'ENDUGUÉ

Una crònica de Gregorio Nieto

La tramuntana, protagonista del xoc

 Europa

Com deia la lletra d'una cançó de Sopa de Cabra, el partit ha estat "ben tocat per la tramuntana". La suma d'un punt per cada equip cal interpretar-la com un mal menor en un encontre marcat per una ratxa de vent de 90km/h. que s'ha convertit en l'element protagonista del matx disputat a l'estadi de Vilatenim. 

.

Figueres 0 - Europa 0

Certament avui no es podia jugar a futbol. En els primers 45 minuts el vent era favorable als locals, i prou feina han fet els de Gràcia en mantenir el més lluny possible de l’àrea l’equip rival. Cada passada era un despropòsit i així el control de l’esfèrica es feia impossible. El Figueres ha tingut dos córners on ha creat cert perill, més pels capricis del vent que per mèrits propis, però certament han estat dos llençaments que s’enverinaven a l’arribar a porteria. L’Europa intentava arribar amb la pilota controlada a les inmediacions de l’àrea, tasca francament difícil ja que implicava vèncer un defensor invisible que empenyia amb una força inusitada.
 
Només una gran jugada al minut 32 quan Xavi obria a banda a Ferran, qui aconseguia centrar a l’àrea i Miki rematava de primeres un pel desviat. Empat a zero i descans. A la represa i amb el vent a favor hom pensava que es podia trencar l’empat, tot i que els primers minuts han estat de cert desconcert dels escapulats que han hagut de cedir dos córners. Sense cap més oportunitat el Figueres ha estat l’encarregat d’allunyar les escomeses visitants. Tot i controlar el centre del camp era realment imposible posar cap pilota en condicions al davanters, encara que s'ha intentat una vegada i una altra. S’havia d’intentar xutant des de qualsevol lloc, i així ho han provat el Miki i el Ferran als minuts 10 i 12 respectivament sense sort.
 
A les acaballes tres ocasions més per l’Europa, les més clares del partit: al 81’ De la Iglesia s'ha fet amb una pilota perduda a la frontal i el seu xut ha fregat la base del pal, al 83’ una falta servida per Roger cap al segon pal on entrava Igualador, però la pilota se li anava allunyant, sortint  per la línia de fons, i al 85’ Xavi Bou assistia per l’interior a De la Iglesia que ho tornava a provar amb un potent xut que va trobar el cos del porter. Empat a zero en un partit que, sota el nostre criteri, mai s'hauria d'haver jugat.

Fitxa Partit
Lliga · Jornada 9 · (28/10/12
)

FIGUERES: Troyano, Costa (Sergio, 84'), Paneque, Resta, Boix, Marçal (Guille, 79'), Tony (Andreu, 62'), Amos, Koko, Henry (Vinchy, 70') i Buba.

EUROPA: Quim, Joan (Ignasi, 83'), Pau, Xavier Andújar, Vernet, Guillem Josa, Marc (De la Iglesia, 77'), Roger, Xavi Bou, Miki (Èric, 72') i Ferran (Igualador, 61').

ÀRBITRE: Sergi Rigau Garcia.

TARGETES: Cap,

GOLS: -. 

 

Imatges del partit

Europa

Europa

Europa

Europa

Europa
Fotos: Alfred Ricart

acidH TEB FederacioAcell