EMPAT I GRÀCIES

Una crònica de Gregorio Nieto

L'Europa deixa escapar dos punts

Després de fer el més difícil, que era remuntar un gol en contra, els escapulats van perdre el control del partit i, de no ser pel porter Quim, possiblement també haguessin perdut tots els punts. L'equip gracienc fa temps que no perd, però li costa alçar el vol a la taula per tal d'optar a donar caça als equips capdavanters.

.

Europa 2 - Gramenet 2

Tot va començar malament, amb una contra al minut 4 amb centrada per banda dreta i Ignasi marcant en pròpia porta en intentar evitar la rematada de Monsó. L’Europa no trobava el seu lloc. El joc era lent, previsible i sense profunditat. La Grama, ben ordenada al darrere, esperava la seva oportunitat a la contra. En va tenir una altra al minut 24 que va poder resoldre Quim. No va ser fins passada la mitja hora que els de Gràcia van crear perill: al 33’, una arribada per banda d’Ignasi i al 37’ una gran combinació entre Xavi Bou i Vernet que acabaria amb aquest a terra. El servei de la falta per Marc va ser rematat impecablement per De la Iglesia al segon pal però el porter se la va trobar.

Una altra jugada per banda esquerra entre Marc i Xavi Bou al 43’ que va acabar a córner va posar cloenda a una primera part bastant avorrida. Tres canvis va introduir Angoy a la represa, apostant per una defensa de tres. La cara de l’equip va canviar. Se’n van anar a buscar el partit. Una ocasió per Miki al 47 i al 58’ Xavi Bou va provocar un córner. Igualador el va servir al segon pal on entrava Pau que amb el cap rematava a la xarxa el gol de l’empat. Els de Santa Coloma no eren convidats de pedra i al 63 una jugada individual de Franco posava a prova el porter escapulat. D’una àrea a l’altra: Xavi Bou va dirigir la contra i combinant amb Ferran, aquest va arribar a la línia de fons, centrant enrera per a que el propi Xavi afusellés. Gran gol i gran remuntada.

Els visitants no es van venir avall, més aviat al contrari. Al 68’ ho tornava a intentar Franco amb una vaselina creuada. Un darrer canvi per apuntalar la defensa i tornar a la línia de quatre semblava la millor opció per fixar el resultat, però va succeir tot el contrari. Es va perdre el control del centre del camp i la Grama va començar a assetjar la porteria gracienca: Quim li va guanyar un u contra u a Franco en el 80’, al 83 una altra gran aturada, al 84’ Pau la treia des de la línia de porteria, i al 85’ el gol de l’empat. El partit però, no va acabar aquí. De la Iglesia no va poder aprofitar una gran centrada de Xavi al 87’ i al 90’ Quim va haver de lluirse per dos cops per evitar la catàstrofe. Una darrera ocasió per Xavi en els minuts de descompte va posar cloenda a una segona part amb vint minuts per a cada equip i on, vistes les ocasions, Quim va salvar un punt.

Lliga · Jornada 11 · (10/11/12
)

EUROPA: Quim, Ignasi, Pau, Xavi Andújar, Vernet (Igualador, 46), Guillem Josa, De la Iglesia, Marc (Adri, 46’), Xavi Bou, Miki (Joan, 70’), Nil (Ferran, 46’).

GRAMANET: Marc Guillén, Tamarit, Canadell, Eric, Campos, Esteve, Juanito, Paredes (David, 62’), Monsó (Franco, 53’), Axel (Ahmed, 70), Kevin.

ÀRBITRE: David Congost Larrosa.

TARGETES: Xavi Andújar (Europa) i Kevin, Canadell, Campos i Paredes (Gramenet).

GOLS: 0-1 (Ignasi -p-p, 4’), 1-1 (Pau, 58’), 2-1 (Xavi Bou, 63’) i 2-2 (Franco, 85’).