AL PRAT AIXEQUEN EL VOL

Una crònica de Gregorio Nieto

Primera victòria a domicili

Amb una gran primera part i dos gols a la segona, els de la Vila de Gràcia van endur-se dins el sarró els tres punts d'El Prat de Llobregat. L'equip no es va lliurar, però, de certa dosi de patiment en la recta final de l'encontre. Els d'Angoy comencen a mirar cap a dalt. El primer pas endavant, haver sumat el primer triomf a domicili.

.

Prat 1 - Europa 2

A la primera part el domini va ser total pels de Gràcia. Un rondo constant que feia presagiar la victòria. Un bon futbol que va donar tres oportunitats per obrir el marcador. Ferran al minut 8 xutava fluix, Adri al 20’ feia lluir-se el porter que rebutjava a córner, i al 22’ Josa recollia a la frontal un rebuig d’un córner i conectava un potent xut que marxava fora per molt poc. Els locals però, tot i ser uns espectadors de luxe, en van tenir dues que podien haver canviat el signe del partit: un regal de la defensa escapulada al minut 19 va permetre que Manel es quedés sol davant Quim però aquest li va guanyar la partida, i a les acaballes dels primers quaranta cinc, en una falta directa, els pratencs van batre Quim, però el gol no va pujar al marcador ja que el col.legiat, ben assistit, va anul.lar la jugada per un clar fora de joc.

A la represa l’Europa encara va posar una marxa més i es veia a venir el gol. La banda dreta era propietat de Joan i Igualador i l'equip va començar a guanyar la línia de fons posant pilotes amb clar avantatge pels davanters. Al 46’ Joan feia la passada de la mort per a que Miki perllongués i Ferran rematés fent lluir-se Kevin. Al 49’ es canviaven les tornes: ara era Ferran qui assistia a Miki que no arribava al remat per molt poc. Al 51’, Cap al minut 62 el joc va estar aturat ben be sis minuts per atendre el jugador local Raúl que havia rebut un fort cop al coll i va haver d’abandonar el terreny de joc. Sembla ser que es va poder recuperar ja que al final del partit se'l va veure xerrant amb els seus companys amb tota normalitat. Ens alegrem.

Al minut 62 l'Europa es va avançar quan Igualador posava una precisa centrada a Ferran que, amb un toc subtil, batia per primer cop Kevin. Un cop més, quan el més difícil estava fet, els de Gràcia perdien el control del centre del camp i el partit es convertia en un anar i venir d’una àrea a l’altra, amb els consegüents ensurts pels interessos dels escapulats. Al 77’, Miki rematava una centrada al primer pal de Ferran i el porter desviava a córner i al 78’ una gran centrada de Joan, també al primer pal, era introduida en la propia xarxa per un defensor quan Miki entrava a la rematada. Era el 0-2 i el partit semblava decidit. No va ser així, ja que en la següent jugada, un cúmul de despropòsits en la defensa europeísta deixava sol dins l’àrea Troncoso, qui superava Quim i escurçava distàncies. El partit es va allargar fins el 96’ i els de Gràcia van haver de patir un quart d’hora més per aconseguir el primer triomf a domicili.