TERCERA VICTÒRIA CONSECUTIVA

Una crònica de Gregorio Nieto

L'Europa segueix retallant distàncies

Després d'arribar al descans amb un gol d'avantatge, els nois de Jesús M. Angoy van veure com el Girona els igualava dues vegades el marcador. Però al tram final l'Europa va aconseguir rematar el partit

.

Girona B 2 - Europa 4

Partit molt dur i entrebancat el que vam veure a casa del cuer de la classificació. El Girona va plantejar el partit en una lluita cos a cos que es va saldar amb dues baixes dels graciencs. Ja en la primera meitat, Vernet i Igualador no van poder acabar els primers quaranta-cinc minuts.

Els primers compassos van deixar palesa la superioritat tècnica de l’equip escapulat, que en el minut 2 va poder avançar-se en el marcador amb una bona arribada per banda de Joan que va centrar al cap de Miki. Un remat que va marxar fora per molt poc. Passat el quart d’hora, un altre cop Miki va rebre una bona passada interior de Marc, però es va escorar massa i el seu xut va acabar desviat a córner per Martínez. Del córner al gol: jugada assajada i Guillem Josa rematava de cap a la xarxa la centrada de Vernet.

El Girona apretava al mig del camp, més amb el cor que amb el cap i va tenir dues tímides oportunitats: al 23’ Blanco va xutar massa creuat i al 30’ una rematada de cap després del servei d’una falta va sortir un pel desviada. Al 41’ era Miki qui rematava alt una falta servida per Andújar. Amb el 0-1 s’arribava al descans.

A la represa el joc es va anar embrutint amb l’excessiva permissivitat arbitral i al centre del camp es va lliurar una lluita que no beneficiava el joc europeista. Una errada defensiva al minut 60, va permetre una rematada dins de l’àrea de Blanco que treia sota pals Cuadrado, però el rebuig trobava el cos de Guillem Josa que en pròpia porteria va donar l’empat al Girona. La reacció gracienca no va trigar gens: tres minuts més tard, Joan va orbrir a la dreta cap a Ferran que va centrar al segon pal on Nil, a plaer, retornava l’avantatge a l’Europa.

Els locals no es donaven per vençuts i seguien pressionant molt amunt. El Girona va tornar a trobar la fortuna. Al minut 71’, diversos errors de marcatge de tota la defensa escapulada van permetre una centrada de Lluc al segon pal on Anglada va rematar per superar el porter Quim. Era el 2-2 i tot tornava a estar per fer. En els darrers vint minuts l’Europa ja no va donar més opcions i se’n van anar a pel partit. Ferran va robar una pilota a la línia de tres quarts que va enviar cap Nil, qui amb un remat poc ortodox aconseguia batre novament Martínez al 79’. La lluita escapulada no va cessar i amb un Xavi, fresc, que era l’amo de la banda dreta, va arribar la sentència. De la Iglesia el va veure desmarcat al 85’ i Xavi es va plantar sol davant del porter Gironí i no va fallar. 2-4, partit sentenciat i dos punts retallats al Jàbac que havia empatat a casa i tres al Mollet que per la tarda es deixava tres punts al seu estadi davant el Farners. El proper rival dels escapulats en el partit ajornat que es disputarà el proper Dijous.

Lliga · Jornada 14 · (02/12/12
)

GIRONA B: Martínez, Gámez, F.López, Ayala, Genís, Robert (Cantenys, 70’), Barco (Lluc, 46’), Blanco, Sandihg, Peio (Marc Callís, 46’) i Torres (Anglada, 56’).

EUROPA: Quim, Joan, Pascual (Xavi Bou, 72’), Cuadrado, Vernet (Xavi Andújar, 24’), Guillem Josa, De la Iglesia, Marc (Adri, 72’), Igualador (Nil, 46’), Miki i Ferran.

ÀRBITRE: Isaac Rodríguez Ventura.

TARGETES: Grogues a Lluc (Girona) i a Cuadrado, Nil, Ferran i Marc (Europa).

GOLS: 0-1 (Guillem Josa, 17'); 1-1 (GUillem Josa -pp-, 60'); 1-2 (Nil, 63'); 2-2 (Anglada, 71'); 2-3 (Nil, 79'); 2-4 (Xavi Bou, 85').