Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

EL BARÇA TALLA LA RATXA

Una crònica de Gregorio Nieto

S'acaben les 12 jornades d'imbatibilitat

 Europa

No ha tingut bona fortuna l'Europa en un partit molt igualat davant el segon juvenil del FC Barcelona. La sort ha girat l'esquena als escapulats i els visitants han aconseguit endur-se els tres punts del Nou Sardenya en un dia amb la tribuna totalment plena.

.

Europa 0 - Barcelona B 2

 

La tribuna era plena de gom a gom. Hi havia molta expectació per veure com jugarien els nois d’Angoy davant del Barça. L’Europa venia d’una ratxa de quatre victòries consecutives i dotze partits imbatuts i, el Barça ja s’havia deixat nou punts en aquesta primera volta.
 
Com no podia ser d’altra forma els escapulats van ser fidels al seu estil i van plantar cara als blaugranes amb les seves mateixes armes. El primer avís el va donar el Ferran als deu minuts amb un xut fluix a les mans del porter. Els dos equips volien l’esfèrica i presionaven molt amunt per recuperar-la. El Barça no estava gens còmode i ho intentava amb jugades a pilota aturada i xuts llunyans que trobaven en Quim i en la defensa gracienca resposta a totes les accions que intentaven. Al minut 16 Xavi Bou s’escapolia per banda dreta i, superant el seu marcador, xutava massa creuat en la primera ocasió clara de gol. No va ser fins al 33’ que els blaugranes van aconseguir contraatacar. Amb superioritat numèrica, van obrir a la dreta perquè Pedro disparés sol dins l’àrea, però el seu xut va trobar el pal esquerra de la porteria defensada per Quim. La resposta dels locals no va trigar gens: al 36’ un córner servit per Adri des de l’esquerra era rematat impecablement de cap per De la iglesia al segon pal, però va estavellar-se al travesser. El rebuig el va rematar de nou Ferran de cap i Suárez va cedir un altre córner.
 
Al 39’ la grada es va quedar totalment freda quan un córner molt tancat servit per Àlex el pentinava enrere un davanter blaugrana i la pilota tocava a Xavi Adújar i s’introduïa a la pròpia xarxa. Massa premi per un Barça que estava patint. L’Europa va tenir l’empat a la següent jugada. Adri va servir una falta lateral i Ferran es va anticipar a la defensa i, amb un toc subtil, superava el porter blaugrana, però la mala fortuna pels locals va enviar la pilota al travesser.
 
S’arribava al descans amb la sensació que el partit seguia obert i que el somni era possible. Jesús M. Angoy va introduir dos canvis i va ordenar la defensa de tres, que tant bons resultats li ha donat en molts moments de la temporada. Igualador i Roger entraven per Cuadrado i Ferran amb una clara aposta més ofensiva per intentar donar la volta al marcador. A la represa el guió va ser el mateix: un Europa que li discutia la possessió al Barça i que seguia pressionant-los a dalt.
 
Igualador ho va provar amb un xut al minut 52 que va sortir desviat i els blaugrana només creaven perill a pilota aturada. Al 58’ però, una pilota perduda en la línia de mitjos era aprofitada per Àlex, que posava una gran passada interior a Pedro que superava Quim per baix en la seva sortida. Un cop molt fort per un Europa que li estava jugant de tu a tu a tot un Barça. El segon gol va donar als blaugranes la tranquil·litat que no havien tingut en tot el partit i, a partir d’aquí, van intentar adormir el joc i deixar pasar els minuts. Sabien que els graciencs no es rendirien i que calia extremar les precaucions. L’Europa ho intentava, però ara era la defensa blaugrana la que no deixava espais i era només en faltes i córners on podia arribar l’oportunitat per retallar distàncies. I la van tenir, potser tard, però la van tenir. Al 85’, una pèrdua al mig del camp permetia que Igualador veiés el passadís entre els centrals i deixés a Adri amb avantatge sol davant del porter. Bon xut del davanter escapulat i gran intervenció de Suárez que deixava la seva porteria a zero. Sense temps per més, acabava un partit molt disputat i on la diferencia entre ambdós equips només va estar al marcador.

Fitxa Partit
Lliga · Jornada 15 · (15/12/12
)

EUROPA: Quim, Ignasi, Pau, Cuadrado (Roger, 45’), Xavi Andújar, Guillem Josa, Adri, De la Iglesia (Joan, 78’), Xavi Bou, Miki (Nil, 65’) i Ferran (Igualador, 45’).

BARCELONA: Suárez, Palencia, Rodri, Juanma, Lucas, Jordi, Munir (Buenacasa, 81’), Kaptoum, Albert (Simon, 67’), Alex (Carlos, 88’) i Pedro (Moha, 81’).

ÀRBITRE: Cristian López Carballo.

TARGETES: Grogues a Palencia (Barcelona).

GOLS: 0-1 (Xavi Andújar, -pp- 39'); 0-2 (Pedro, 58')

 

Imatges del partit

Europa

Europa

Europa

Europa

Europa
Fotos: Alfred Ricart

acidH TEB FederacioAcell