PÒQUER PER FINALITZAR L'ANY 2012 EN PLAÇA D'ASCENS

Una crònica de Gregorio Nieto

Cop d'autoritat al Baix Camp

Quatre gols a domicili han fet tornar l'Europa al camí de la victòria, confirmant que la ratxa que es va aturar la setmana passada contra el poderós líder era, només, un petit parèntesi. Els escapulats han protagonitzat un final d'any remuntador per acabar-lo en zona d'honor. Ara mateix el Jàbac Terrassa i l'equip dirigit per Angoy pujarien de categoria. No obstant, el camí és encara llarg.

.

Reus 0 - Europa 4

El primer temps va estar marcat per les reduïdes dimensions del terreny de joc. Escasejaven els espais i la lluita al mig del camp era intensa. Els de Gràcia no acabaven de controlar el tempo del partit i això feia que es perdessin moltes pilotes a la zona ampla. Al minut 14, la pressió sobre la defensa tarragonina va propiciar un xut de Ferran un pel desviat, tot i que cinc minuts més tard van ser els locals, mitjançant Pol, els que van aprofitar una errada dels escapulats però Quim, molt segur, va rebutjar a córner.

El joc va estrar travat fins al final de la primera meitat quan Ferran rematava fora una gran jugada d’Igualador per l’interior. Era l’avantsala del primer gol: al 43’ Xavi Bou controlà una pilota perduda al mig del camp i es plantava sol davant el porter. No va dubtar i la va clavar a la xarxa. A la segona meitat el Reus no va tenir opcions. L’Europa havia agafat les regnes del partit i trobava línies de passada tant per les bandes com per dintre. Al 58’ Adri obria a l’esquerra a Igualador que, sense pensar-s’ho, treia un gran xut; el porter aconseguia rebutjar en primera instància, però la pilota li queia a Ferran al segon pal; aquest la cedia al centre perquè Xavi anotés el segon culminant una gran jugada col.lectiva dels graciencs.

El partit ja estava decidit però els escapulats en volien més. Adri, al 63’, xutava alt des de la frontal a passada d’Ignasi que havia guanyat la línia de fons. Al 68’ però, Quim va haver d’intervenir per refusar a córner una rematada de Vernet en propia porta, en el que va ser l’única ocasió de perill dels reusencs en els segons quarantacinc. Un minut més tard la sentència: Xavi robava una pilota a la frontal de l’àrea i escapolint-se dels centrals superava de vaselina Guillem Pallisé per tercera vegada. Per acabar-ho d’arrodonir al minut 82’ Guillem Josa li posava una pilota avançada al mateix Xavi per banda dreta, i sol davant el porter cedia a Adri perquè marquès a plaer.

Quatre gols que demostren la superioritat del quadre gracienc i que deixen les coses com estàven fins després de l’aturada nadalenca, disputant les places d’ascens en igualtat amb el Jàbac i a les portes de l’enfrontament entre ambdós que tancarà la primera volta de la Nacional Juvenil.

Lliga · Jornada 16 · (22/12/12
)

REUS: Guillem Pallisé, Guillem Cabré, Roger Nolla, León (Marmi, 77'), Kiko, Anto, Pol, Arnau, Édgar (Sergi Susín, 29), F. Xavier i Víctor (Kevin, 58').

EUROPA: Quim, Ignasi, Pau, Cuadrado, Vernet, Guillem Josa, De la Iglesia (Pascual, 77'), Marc (Adri, 56'), Igualador (Roger, 67'), Ferran i Xavi Bou.

ÀRBITRE: David Pinel Fernández.

TARGETES: Grogues a Kiko (Reus) i a Xavi Bou i De la Iglesia (Europa).

GOLS: 0-1 (Xavi Bou, 43'); 0-2 (Xavi Bou, 58'); 0-3 (Xavi Bou, 70'); 0-4 (Adri, 82').