Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

DERROTA AL DARRER MINUT

Una crònica de Gregorio Nieto

Batalla perduda contra un rival directe

 Europa

Un Europa mereixedor de molt més premi -sobretot a la primera part- va veure com un rival directe en la lluita per la Divisió d'Honor sumava els tres punts al Nou Sardenya sobre la botzina. El conjunt escapulat, tot i jugar amb deu uns quants minuts, va rebre massa correctiu. No obstant, tot just ha començat l'any i la posició gracienca segueix sent de privilegi.

.

Europa 0 - Jàbac Terrassa 1

 

Era un partit de la màxima rivalitat. Tots dos equips amb 29 punts compartint la quarta plaça i en posicions d’ascens. Un bon partit per començar l’any i tancar la primera volta amb les il·lusions intactes. Era el dibuix previ. La primera meitat no feia presagiar el que passaria al final. L’Europa va agafar el control de l’esfèric i va dominar el rival de principi a fi. Els de Terrassa només es van acostar a l’àrea en dos serveis de córner que va resoldre Quim amb solvència. Els de la Vila de Gràcia, per la seva banda, van tenir les seves opcions de diferents maneres: xuts d’Adri i Ferran alts, als minuts 3 i 5; rematada de cap a la sortida d’un córner de Ferran al 13’; Igualador, dins l’àrea, xutava fluix a les mans del porter al 33’ després d’una pasada de Ferran; i Adri a la mitja volta xutava fregant el travesser al 38’.
 
El Jàbac no podia sortir del seu camp i s’emprava amb duresa, algún jugador no merexia haver acabat al camp els primers quaranta cinc. El partit però, era on l’Europa volia, el rival estava ben cuinat per rematar-lo a la segona meitat. A la represa el guió semblava el mateix i tret d’una contra molt perillosa del Jàbac al minut 53’ l’Europa seguia portant el pes del partit. Al 66’ l’equip escapulat va tenir l’ocasió més clara: Xavi es feia una pilota al mig del camp i conectava un xut des de la frontal que s’estavellava al travesser, superant la mitja sortida del porter Jaume; Igualdor recollia el rebot i rematava a plaer amb la porteria buida un pel fluix, donant temps a Jaume a rectificar i salvar el gol sobre la mateixa línia. Un minut més tard, una altra penetració de Xavi acabava en falta, i en els prolegòmens del llançament l’àbritre expulsava Cuadrado a instàncies del seu assistent: començava un altre partit, restava més de mitja hora que es faria molt llarga.
 
Amb un jugador menys l’Europa va perdre el control del mig del camp. Els egarencs van començar a trobar forats on abans no existien i s’acostaven a les inmediacions de l’àrea escapulada. L’Europa es defensava be, apuntalava el centre del camp amb els canvis però perdia efectius en atac. Calia apretar les dents i esperar alguna errada dels de Terrassa. Fins el minut 80 el Jàbac no va tenir cap ocasió clara de gol, quan va tenir tres xuts consecutis dins l’àrea que entre Quim i la defensa van poder rebutjar. Al 81’ Miki Poveda ho va tornar a provar amb un xut que va sortir desviat. Un minut més tard va ser l’Europa qui va poder inaugurar el marcador: una pilota llarga servida pel Quim era pentinada per Roger deixant en avantatge a Ferran que entrava a l’àrea i xutava desviat.
 
El partit s’acabava, l’empat semblava decidit, però en el darrer sospir, una falta lateral a favor del Jàbac havia de tancar el partit. Centrada al segon pal, toc de cap esmorteïnt l’esfèrica cap al centre i Dani García rematava a la xarxa. Duríssim càstig per un gran equip que ho havia donat tot i més i que, se’ns dubte, va ser mereixedor dels tres punts en joc.

Fitxa Partit
Lliga · Jornada 17 · (12/01/13
)

EUROPA: Quim, Ignasi, Pau, Cuadrado, Vernet, Guillem Josa (Pacual, 79’), Adri (Roger, 67’), De la Iglesia, Xavi Bou, Ferran (Eric, 82’) i Igualador (Marc, 60’).

JABAC TERRASSA: Jaume, Jony, Angel (Adrià Castellano, 86’), Roger Brunet, Alex, Dani García, Miki Poveda, Josep (Alvaro, 75’), Yago (Aleix, 60’), Oscar (Juan Pablo, 67’) i Cesc.

ÀRBITRE: Rubén Avalos Barrera.

TARGETES: Grogues a Pau (Europa) i a Josep, Dani García, Angel i Cesc (Jàbac Terrassa). Vermella directa a Cuadrado -minut 58- (Europa).

GOL: 0-1 (Dani García, 90’).

 

Imatges del partit

Europa

Europa

Europa

Europa

Europa

Fotos: Alfred Ricart

acidH TEB FederacioAcell