Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

CAU L'ESPANYOL A L'ESTADI!

Una crònica de Gregorio Nieto

Gran partit per seguir aspirant a tot

 Europa

Amb un gol a cada meitat, l’Europa s’imposà a l’Espanyol en un partit on cal destacar el retorn de Carles “Suca”, un cop superada la lesió que havia impedit el seu debut aquesta temporada. Va sortir els darrers minuts i va participar activament en la consecució del segon gol. Gran victòria, i de prestigi, per seguir prement l'accelerador per dalt.

.

Europa 2 - Espanyol B 0

 

L’Europa va sortir molt endollat, tant li és qui tingui davant. Control de l’esfèrica i forta pressió a la defensa quan no es té el cuir son les senyes d’identitat d’aquest equip, i va donar els seus fruits. L’Espanyol només es va acostar a l’àrea escapulada en dues ocasions i mitjançant dues jugades a pilota aturada en la primera mitja hora. Els de Gràcia, per la seva banda, ho van intentar amb una jugada per banda de Xavi Bou i un xut llunyà de Roger que van acabar sense conseqüencies. Passada la mitja hora el domini era aclaparador i era qüestió de minuts que el marcador reflexés el que estava succeïnt.
 
Al 33’, una bona pasada interior de Roger no podia ser aprofitada per Ferran; al 35’, Xavi Bou era derribat quan penetrava sol dins l’àrea i l’àrbitre mirava cap a un altre lloc. Un minut més tard però, el mateix Xavi robava una pilota a la frontal i superava David amb un xut creuat. Els pericos en van tenir una al minut 38, quan Draman es quedaba sol davant Quim després de relliscar el seu marcador, però el porter escapulat va estar providencial.  A la represa els de Sant Adrià van avançar les seves línies en busca de l’empat. Al minut 50, Èric Gràcia rematava al pal una centrada de Draman, però la resposta europeísta no es va fer esperar: Ferran conectava un xut des de la frontal que sortia per damunt del travesser.
 
El partit però, es va obrir. Sense ocasions clares, però el mig del camp no tenia amo. Qualsevol equip podia decidir. Els canvis van donar oxigen a un Europa que no volia cedir metres davant un Espanyol que apretava de valent. Al minut 69 una gran passada interior de Vernet deixava Eric sol davant David, però el porter va estar perfecte en la seva sortida. El mateix Eric en va tenir una altra al 72’ en un xut massa creuat. Els visitants s’acostaven perillosament a l’àrea escapulada i començaven a trobar forats. Minuts de descompte. Tothom tenia en la memòria el darrer partit a l’Estadi. Suca, que havia reaparegut d’una llarga lesió, controlava el cuir al mig del camp; va veure la progressió de l’Ignasi per banda dreta i li va donar llarga. Com si no portés 90 minuts a les cames, el lateral va guanyar per velocitat al seu oponent i va posar una centrada perfecta al punt de penal; allà estava Marc, esperant-la, i amb molta sang freda controlava i rematava a la xarxa fent inútil l’estirada de David. Ja podien respirar tranquils. Dos gols per derrotar tot un Espanyol.

Fitxa Partit
Lliga · Jornada 18 · (19/01/13
)

EUROPA: Quim, Ignasi, Pau, Xavi Andújar, Vernet, Guillem Josa, De la Iglesia (Nil, 82’), Roger (Eric, 60), Xavi Bou, Adri (Marc, 74’) i Ferran (Suca, 85’).

ESPANYOL B: David, Joel, Iago, Lluís, Maxi (Isaac, 58’), Patrik (Nico, 58’), Draman, Víctor, Ivan, Èric Gràcia (Planas, 68’) i Toro (Roca, 74’).

ÀRBITRE: Victor Manuel Sánchez Rico.

TARGETES: Grogues a Pau, Vernet i Xavi Bou (Europa) i Maxi, Iago i Lluís (Espanyol).

GOLS: 1-0 (Xavi Bou, 37’) i 2-0 (Marc, 93’).

 

Imatges del partit

Europa

Europa

Europa

Europa

Europa

Fotos: Alfred Ricart

acidH TEB FederacioAcell