CAUEN A PREMIÀ

Una crònica de Gregorio Nieto

Els escapulats cedeixen una plaça

Una errada que va tenir lloc a la primera part i dos gols d'aquells considerats psicològics van sentenciar un partit que, a priori, ningú comptava perdre. Adri va fer el gol de l'honor dels escapulats. Un gol, tot s'ha de dir, des de 40 metres!. Els graciencs salten una plaça enrere però es mantenen de ple en la lluita per estar en ascens a final de lliga.

Premià 3 - Europa 1

Podriem dir que l’Europa va tenir un d’aquells 'partits trampa'. L’equip estava competint bé en els darrers partits contra els rivals capdavanters a la taula i tocava una sortida incòmode enfront del Premià que marcava la línia del descens. Camp petit i un rival molt motivat que venia d’aconseguir dues victòries consecutives i buscava sortir-se’n de les posicions de perill. Aviat es va veure que no seria gens fàcil puntuar.

Amb la mida del camp presa, els locals jugaven en llarg per evitar les línies de pressió escapulades i buscar transicions ràpides que deixessin en avantatge els seus davaters. I ja en els primers minuts van aconseguir inquietar Guillem, que als minuts 2’ i 7’ va haver d’intervenir per neutralitzar una centrada de Izar i una penetració d’Angel. Replegant-se molt be al darrera, el Premià no deixava espais i els de Gràcia ho van haver d’intentar amb xuts llunyans. Cañete al 12’ i Guillem Josa un minut més tard a punt van estar de sorprendre Jayro. L’Europa jugava massa tranquil en un camp on qualsevol refús enviava l’esfèrica prop de les àrees i donava opcions de jugades de perill. Quan de mica en mica s’anava imposant el futbol de toc escapulat, una compromesa cesió al porter gracienc va significar el primer gol pels del maresme. Minut 16, 1-0: una errada, un gol.

Un remat de cap de Pau al 38’; una centrada de Cañete al 41’, i una rematada de De la Iglesia a la sortida d’un córner al 42’ van poder significar la igualada. Va ser però el Premià qui després d’un avís al 43’ a la sortida d’una falta que va poder resoldre Guillem Nieto, qui al 45’ aconseguia el segon: córner des de l’esquerra al segon pal on entrava sol Simón i de cap rematava a la xarxa. 2-0 i al descans. A la represa Angoy va fer tres canvis per reforçar el mig del camp però de seguida va caure el tercer: al 53’ Izar aprofitava un mal rebuig defensiu dins l’àrea i batia per tercer cop la porteria escapulada. Era la sentència.

No es veia l’equip capaç de remuntar tres gols a un Premià que jugava molt còmode i que a partir d’aquí, a més a més, va començar a perdre temps. Només el gol d’Adri va semblar animar una mica els de Gràcia al minut 78: un potent xut des de la línia de mitjos es va colar ajustat al travesser sorprenent Jayro. Només un cop de cap de Pau al 82’ i un remat de Xavi al 87’van portar perill a la porteria local, mentre que el Premià en va tenir la darrera als minuts de descompte mitjançant Iso, però Guillem li va aturar.