RETORN A LA VICTÒRIA

Una crònica de Gregorio Nieto

Decideixen tres gols a la segona meitat

La victòria del juvenil de l'Europa a domicili per 0-3 a Vilassar de Mar combinada amb la derrota del Mollet al camp del Prat han facilitat el retorn a plaça d'ascens a Divisió d'Honor pels nois dirigits per Jesús Angoy. L'equip escapulat va decantar el matx al seu favor al segon tram d'encontre, on es van materialitzar totes les dianes.

Vilassar Mar 0 - Europa 3

Tot i el resultat abultat, no va ser gens fácil obrir la llauna al Xevi Remon. La primera meitat va ser força ensopida fruit d’una bona disposició defensiva de l’equip local que impedia el joc combinatiu dels graciencs. Una defensa molt avançada i dues línies de quatre molt ben plantades feien que la batalla es localitzés al centre del camp i que no sovintejessin les ocasions de perill prop de les àrees. Un parell van tenir els escapulats mitjançant Xavi i Ferran que rebent dues bones apertures disparaven, un desviat i l’altre a les mans del porter en els minuts 18 i 29 respectivament. Els matalassers, quasi sense voler també en van tenir un parell: Quim va haver de posar una mà providencial davant la rematada de Dani Miquel; i al 45’ una pasada de la mort de Guille Muñoz era rematada molt desviada pel mateix Dani Miquel.

La segona part es preveia amb el maeix guió. Només alguna jugada a pilota parada semblava poder donar opcions als dos oponents per inaugurar el marcador. Al minut 58’ però, l’afició escapulada va emmudir quan Antonio es feia amb un mal rebuig a la frontal de l’àrea i conectava un xut molt colocat a l’escaire, però el cuir s’anava obrint i va sortir fora fregant el pal. Aquest ensurt va esperonar el conjunt gracienc, que un minut més tard aconseguia el primer gol en una bonica jugada: Xavi Bou progressava per banda derta i la seva centrada al segon pal era esmorteïda per Ferran qui cedia enrere per a que Adri afusellés el porter. Com va canviar el partit! El Vilassar ja no li valia esperar al darrere i l’Europa ho va aprofitar. Xavi robava l’esfèrica al mig del camp i posava una passada en profunditat a l’Eric, que arribava abans que el porter Toni i aconseguia el gol a porta buida.

Va poder caure el tercer en una rematada de cap de Miki, pero no va ser fins el 81’ que es va tancar definitivament el partit. Just després d’una molt bona acció defensiva de Pascual evitant el remat d’Albert al primer pal que podia haver representat l’1 a 2, Roger feia una gran passada a l’espai a Xavi Bou que es quedava sol i creuava lluny de l’abast de Toni. 3-0 i partit sentenciat. Queda molta lliga però les il·lusions es mantenen intactes.