UN COP BEN DUR

Una crònica de Gregorio Nieto

El pitjor partit de la temporada a l'estadi

En una jornada que es podia presentar favorable per marcar distàncies, l'Europa va ensopegar a casa davant un equip de la zona baixa de la taula en un dels pitjors duels de la temporada, sens dubte el pitjor a casa. L'equip va estar lent i no es va trobar en cap moment del joc. Petit pas enrere dels escapulats en les seves aspiracions a final de temporada.

Europa 0 - Farners 2

Els primers quaranta cinc minuts van ser molt grisos i els de Santa Coloma van tenier dues ocasions d’avançar-se al marcador abans de la mitja hora: als minuts 18 i 19, dues indecisions defensives auguraven mals presagis, però afortunadament, els davanters de la Selva no les van saber aprofitar. No va ser fins el minut 30 que Xavi guanyava la línia de fons i posava una centrada precisa enrera perquè l’Adri rematés a plaer, però un defensa va posar la cama oportunament evitant el gol dels escapulats.

Al 33’ Quim va haver d’intervenir per refusar a córner un potent xut de Jose des de fora de l’àrea. L’Europa no sortia amb la pilota controlada i errava una vegada i una altra en la passada. El centre del camp era un despropòsit i, tot i el domini territorial, només s’acostaven a l’àrea en jugades a pilota parada que també van resultar infructuoses. L’única jugada destacable va arribar al 45’ en una bona combinació entre Roger i Xavi, però la centrada d’aquest no va trobar rematador. A la represa, més del mateix. Impresicions, lentitud i el Farners que s’anava trobant cada cop més a gust. Només un xut de Miki al 60’ que va fer lluir-se Tomàs va merèixer alguna cosa més.

I quasi sense voler,al 66’, Marc Passoles es treia un potent xut des de fora de l’àrea que s’estavellava al pal, i davant la passivitat defensiva, Cape recollia el rebot i marcava a plaer. El partit es posava costa amunt i ahir l’Europa no tenia el seu dia. Cap ocasió clara pels locals i en canvi dues més els visitants: al minut 81 armaven una perillosa contra que un ràpid Joan va poder salvar.i al 82’ Cape enviava al travesser un llançament d’un lliure directe. Els de Santa Coloma es van atrevir fins i tot a avançar les seves línies per fer més difícil el joc combinatiu de l’equip escapulat, i van treure el seu fruit al 88’: Héctor rebia a la línia de mitjos una pilota servida per Quim i sense pensar-ho li retornava un xut elevat ajustat al travesser que significava el 0-2. I per si aixó no fos suficient, al 89’ Pau s’havia de retirar lesionat amb un trencament muscular.