SEGONA DERROTA SEGUIDA

Una crònica de Gregorio Nieto

L'ascens queda ara a tres punts

Dos gols fruit de dues accions a pilota aturada a tocar de la finalització de cadascuna de les parts i un tercer gol en l'afegit del final del partit, deixa a zero punts l'Europa per segon setmana seguida i fa que l'equip faci un petit pas enrere en la seva situació a la taula classificatòria. L'objectiu de l'ascens passa per encarar un bon tram final de temporada.

Cornellà B 3 - Europa 0

El resultat d'una primera part disputada va ser uns 45 minuts sense gaires ocasions però força entreteniment. El Cornellà presionava la sortida de pilota dels escapulats, i aquests patien. Fa uns quants partits que no estan frescos i cometen moltes errades en la passada. Tot i això haurien pogut avançar-se al minut 5, quan De la Iglesia rematava de cap un córner servit per Igualador. Els locals estaven còmodes amb un mig del camp molt poblat impedint el joc combinatiu de l’equip gracienc, esperant l’errada per llençar ràpidament els seus puntes. Així van aconseguir superar la línia defensiva al minut 13, però Aitor creuava massa davant la sortida de Quim.

L’Europa només va crear perill combinant, en un parell d’accions on Xavi Bou sorprenia l’ordenada defensa local abandonant la banda. Pel que fa a la resta, tot era un joc previsible que s’enredava una vegada i una altra en la teranyina preparada pels del Baix Llobregat. Al minut 42 però, Guillem Josa recollia un refús a la frontal i engaltava un fort xut que s’estavellava al pal. Del 0-1 a l'1-0. Una errada defensiva al 44’ va ser resolta per Quim, qui aconseguia desviar a córner un xut des de l’àrea petita, però el servei d’Aitor des de la cantonada era rematat a la xarxa amb per Omar amb un bon cop de cap. Cop dur i al descans.

A la segona meitat els de Gràcia no van poder reaccionar. El Cornellà es va fer amb el domini del centre del camp i només en alguna jugada aillada els escapulats creaven perill. El locals havien avançat línies i es veia més a prop el segon pels verds que no pas la igualada. Els canvis van servir per oxigenar, però tampoc van desembussar el partit que, de mica en mica, s'anava escapant. Esco ho provava des de fora de l’àrea al 59’, i Aitor guanyava la seva banda possant centrades molt perilloses ben resoltes per Quim. Al 79’, el porter escapulat salvava una ocasió de Sergio i al 84’ es tornava a lluir al treure una rematada a boca de canó de Gerard que havia substituit Joel. Amb el partit molt costa amunt, l’Europa va tenir l’empat al seu abast al minut 87: una bona contra portada per Eric i Xavi Bou per l’esquerra acabava amb una pasada a l’altra banda on Adri es precipitava i xutava per sobre del travesser.

I com al primer temps, al minut 89 una falta prop del córner era rematada de cap per Genís que entrava sense oposició al segon pal. 2-0 i el partit semblava acabat. L’Europa baixava els braços i en el descompte Ivan es plantava sol davant Quim, que va aturar el primer remat pero no el segon que col·locava el 3-0 al marcador.