VICTÒRIA NECESSÀRIA

Una crònica de Gregorio Nieto

Posen fre a dues derrotes seguides

Europa

Un gol de Xavi Bou va donar els tres punts als de Gràcia després de dues setmanes punxant. Una sèrie d'errors arbitrals durant el partit van provocar que, al final, l'equip acabés patint per conservar el mínim avantatge. L'equip segueix enganxat en la lluita per places nobles que permetin assolir la Divisió d'Honor a final de curs. Una lluita que serà dura.

Europa 1 - Lleida 0

Partit important, no tant pel rival, sinó per trencar la ratxa de resultats de les passades jornades. Calia retrobar-se amb el joc i no perdre l’estela de Mollet i Jàbac que marquen les posicions d’ascens. L’empat dels de Terrassa i la derrota dels vallesans fan que els nois d’Angoy segueixin endollats en la lluita per l’ascens. Ni el rival ni l’àrbitre ho van posar fàcil: el Lleida va sortir mossegant pressionant la sortida de pilota i posant en dificultats l’equip escapulat.

Als primers minuts van ser els del Segrià qui s’acostaren amb perill a la porteria defensada pel Quim que va haver de desviar a córner una rematada de Jean Marc des de dins l’àrea al minut 7. En el 13’ va arribar la primera jugada polèmica. Carles Vernet aconseguia un gol olímpic i en primera instància l’àrbitre assenyalava el centre del camp, però al veure que el porter Pablo queia lesionat va canviar la seva decisió anul·lant el gol i xiulant una falta que ningú va veure. No va ser fins passada la mitja hora que l’Europa es va fer amb el control del centre del camp i es quan van arribar les ocasions: al 31’, Ignasi posava una pilota amb avantatge per Eric, però el control a l’endinsar-se a l’àrea va ser defectuós; i al 39’ de la Iglesia donava una passada interior a Xavi Bou que guanyava l’esquena al central i d’un xut creuat, suau i col·locat, aconseguia inaugurar el marcador. Amb l’1-0 es va arribar al descans.

A la represa, els de la Terra Ferma van incrementar la seva pressió. Als quatre minuts Marcel feia una jugada individual sortejant tres defensors i es plantava sol davant Quim, però la seva vaselina sortia alta per ben poc. Com a la primera meitat, al primer quart d’hora és quan els visitants es van acostar amb més perill a l’àrea escapulada.  L’Europa, per la seva banda trobava més espais, però li mancava la definició. De vegades el pal, que repel·lia un xut de Xavi al 69’; altres el porter, que aturava un xut d’Eric qui rematava un passi de la mort de l’Adri, i altres les errades pròpies, com Xavi Bou que fallava el remat final després d’una gran galopada a la contra al 82’, van impedir arribar als minuts finals amb una diferencia a l’instantani que donés la tranquilitat desitjada.

El Lleida buscava l’empat a la desesperada i aconseguia posicions de rematada properes a l’àrea. Al 88’, el debutant Cano obria a la dreta cap a Xavi Bou que veia com el porter aturava el seu xut, i un minut després era Quim qui aturava la rematada de Ramon. Al minut 91’ l’àrbitre es menjava un claríssim penal comés sobre Xavi Bou que hagués tancat el partit, i no només aixó, sinó que va allargar el partit quatre minuts que es van fer eterns. Al final, justa victòria que manté les esperances de l’equip de la Vila de Gràcia de poder lluitar per l’ascens a la Divisió d’Honor.