TRES PUNTS D'OR

Una crònica de Gregorio Nieto

L'Europa marca distàncies a domicili

En la primera de les tres complicades sortides consecutives que té l'Europa en tot just una setmana, Adri i Cuadrado van posar els gols a la Feixa Llarga i van ratificar, així, que aquest Europa lluitarà fins al final del present campionat per intentar l'ascens a la Divisió d'Honor juvenil. Els tres punts aconseguits ahir dissabte són d'or per aquest objectiu.

Bellvitge 0 - Europa 2

Després d’una estona de pluja i de guardar un minut de silenci per la mort de l’àvia del segon entrenador Sergi Reyes (des d’aquí li enviem el nostre condol) tot era a punt per veure un dels millors partits que ha disputat aquesta temporada el Juvenil A de l’Europa. El rival, tot i no estar en el seu millor moment de la temporada, sempre exigeix el màxim (al seu camp no havia pogut guanyar ni Barça, ni Espanyol ni Jàbac). Tots dos equips van sortir disposats a endur-se els tres punts i la lluita al centre del camp era titànica.

Els de Gràcia eren els que creaven perill i ja en el minut 2 Adri ho va intentar des de fora de l’àrea amb un xut que va sortir alt. Cano en el 10’ i Xavi Bou en el 13’ també van avisar des de les seves respectives bandes. Els locals eren perillosos a pilota aturada i només en el minut 19, una jugada individual de Navas va posar a prova Quim, que va resoldre amb els peus. La forta pressió de la mitja escapulada feia que el Bellvitge només sortís en llarg, afavorint la recuperació ràpida per part dels graciencs. Es veia que el gol estava a prop i a la tercera va ser la vençuda: al 29’, Adri va conectar un xut des de 25 metres que es va colar per l’escaire fent inútil l’estirada de Víctor.

Amb el resultat a favor l’Europa va tenir els millors minuts: al 31’ Adri rematava alt una centrada de Cano, i el mateix Cano, al 38’, rematava entrant al segon pal una bona centrada d’Ignasi, fent lluir el porter. A la represa el Bellvitge va fer tres canvis i va sortir a per totes tancant l’Europa a la seva àrea. Ho intentava de totes maneres, amb centrades a l’àrea, a pilota aturada... però una vegada i una altra s’estavellaven en la defensa escapulada o en el bon treball de Quim. Al minut 61’ van tenir la més clara en un potent xut des de fora de l’àrea de Medina que va sortir fregant la base del pal. Quan més atacava el Bellvitge va arribar el segon gol pels de Gràcia: al 62’, una falta lateral a la línia de mitjos servida per Vernet era pentinada per Guillem Josa cap al punt de penal on Cuadrado engaltava un xut que reventava la xarxa dels blaus. 0-2 i el Bellvitge estava tocat en tots els sentits.

El cansament va pasar factura als locals. La darrera mitja hora els del Baix Llobregat volien, però no podien i l’Europa a la contra encara va tenir alguna ocasió per ampliar el marcador, com un xut de Xavi Bou per sobre del travesser a passada d’Igualador. Tres punts que, combinats amb el partit ajornat del Mollet contra l’Espanyol i els entrebancs del grup perseguidor, deixen un coixí de 4 punts a l’espera de la següent sortida entre semana al camp de L’Hospitalet.