PAS DE GEGANT

Una crònica de Gregorio Nieto

Triomf clau en el duel ajornat el 16 de març

L'Europa ha tornat a guanyar a domicili i ho ha fet de nou a terres riberenques. En aquesta ocasió, per 1-3 en el duel ajornat amb L'Hospitalet i que tenia pendent de resoldre ahir. Els punts, vitals de cara a somiar amb l'ascens. El partit, brut i amb un arbitratge massa permissiu que va convertir el duel gairebé en un combat de gladiadors.

L'Hospitalet 1 - Europa 3

Aviat es van posar bé les coses pels escapulats, que es van avançar al marcador al minut 8, quan Cano aprofitava una excel·lent passada de quaranta metres de Guillem Josa i superava els seus dos marcadors per batre Vicenzo amb un xut creuat. Quedava moltíssim partit i el gol va fer sortir certes armes de l’equip local ben aviat. Entrades sense sentit i teatre eren les armes que van esgrimir fins el xiulet final. L’Europa però, a la primera meitat s’anava lliurant i la seva superioritat tècnica va donar lloc a diverses oportunitats per ampliar la diferència: una centrada enrere de Roger que Adri rematava fora per molt poc al minut 20’i un xut de Xavi després d’una passada en profunditat del mateix Roger al 33’ que el porter va treure miraculosament a córner.

Els riberencs ho intentaven a la contra, però tant la defensa com el porter Quim guanyaven sempre la partida a Mario i Diego Rodríguez.  En el darrer quart d’hora van arribar les ocasions més clares pels de la Vila de Gràcia, però els hi va faltar un xic de sort per sentenciar el partit: Per acabar la primera meitat Ignasi va rebre una primera targeta groga que després tindria conseqüències. A la represa els locals van sortir mossegant, pressionant molt amunt a l’Europa i molt aviat van rebre el seu premi. La defensa perdia l’esfèrica i Mario quedava tot sol davant Quim que poca cosa va poder fer per evitar el gol de l’empat al minut 55.

Tot i haver perdut el control al mig del camp els de Gràcia seguien lluitant i era l’hora d’apretar les dents. Oxigenats pels canvis van poder mantenir a ratlla els locals sense concedir espais i provant sort en jugades a pilota aturada. Al minut 27’ en un nou cop de teatre, el local Ivan tornava a engañar al col·legiat i aconseguia l’expulsió de l’Ignasi. L’Europa, amb deu jugadors, va fer un pas enrere i L’Hospitalet apretava de valent: Mario rebia sol dins l’àrea al 80’ però rematava alt, i dos minuts més tard Quim sortia als peus del 9 riberenc en una jugada similar i feia penal. Over va llençar alt, i ves per on que dos minuts més tard era l’Europa qui es trobaria amb un llançament des dels onze metres. Adri no va fallar i va posar l’1-2 en el marcador.

Una darrera falta perillosa pels locals al minut 90, on el porter es va situar al mig del camp va propiciar el tercer gol dels escapulats: el refús del lliure directe va arribar als peus d’Eric qui va progressar fins el centre del camp i va saber desplaçar el porter i amb un toc molt subtil va fer entrar la pilota dins la xarxa quasi plorant. Superant totes les circumstàncies, l'Europa va fer un pas de gegant en el seu objectiu.

Lliga · Jornada 25 · (10/04/13
)

L’HOSPITALET: Vicenzo, Oriol (Amaya, 69’), Joan, Adrián Navarro, David, Diego Martínez (Xavier, 46’), Oscar (Adrián Barrena, 86’), Gerard, Mario, Ivan i Diego Rodríguez (Over, 55).

EUROPA: Quim, Ignasi, Cuadrado, Xavi Andújar, Vernet, Guillem Josa, Adri, Roger (Martí, 74’), Xavi Bou (Joan, 74’), Miki (Eric, 59’), i Cano (Ferran, 59’).

ÀRBITRE: Rubén Mancera Antón.

TARGETES: Grogues a Mario, Diego Rodríguez, Ivan i Joan -dues i expulsió al minut 84- (L'Hospitalet), i Ignasi -dues i expulsió minut 72-, Guillem Josa, Quim i Xavi Andújar (Europa).

GOLS: 0-1 (Cano, 8’), 1-1 (Mario, 55’), 1-2 (Adri, 85’, de penal) i 1-3 (Eric, 91’).