L'OBJECTIU MÉS A PROP

Una crònica de Gregorio Nieto

Tres punts més i pas ferm

Europa

L'Europa, amb gols de Cano i Roger, va tancar una setmana complicada i plagada de lesions sumant tres punts a l'estadi davant el Prat. L'equip es troba a nou punts de l'ascens de categoria, que poden ser vuit si el Mollet no suma la victòria en el partit contra l'Espanyol que jugarà dimecres. El pas endavant de l'equip de Jesús Angoy i Sergi Reyes comença a ser molt ferm.

Europa 2 - Prat 0

Al minut 2 de joc els de Gràcia van desaprofitar una clara oportunitat d’obrir el marcador: Cano servia un córner i la pilota arribava a peu de Xavi Andújar al segon i increïblement rematava massa creuat. Els locals dominaven l’esfèrica i eren els amos del centre del camp, i arribant per les bandes o amb combinacions pel centre es veia que el gol havia d’arribar en un moment o altre. Al mnut 18, però, una errada defensiva deixava la pilota  a peus d’Alberto que va intentar una vaselina que va sortir fora per molt poc. Tres minuts després un altre ensurt. Una pilota llarga cap el mateix Alberto, una indecisió defensiva i el mitjapunta del Prat es plantava sol davant Quim i només la qualitat del porter escapulat va evitar un gol cantat, traient una mà miraculosa i refusant a córner.

L’Europa va reaccionar i no va tornar a cedir cap oportunitat a la primera meitat. Poc a poc anava tancant el rival a la seva àrea i ho provava amb xuts llunyans i jugades a pilota parada. El gol va arribar al 41’, quan una bona combinació per banda dreta deixava l’esfèrica a peus d’Eric a la frontal i aquest obria cap a l’esquerra on entrava Cano sol que batia Elliot amb un fort xut. La segona part va tenir el mateix guió, tot i que els del Delta van avançar un xic les seves línies pressionant més amunt l’equip escapulat. Així l’Europa trobava més espais: una centrada de Cano al minut 59 no va ser aprofitada per Adri i Eric a boca de gol, i una bona centrada de Xavi Bou tampoc va poder ser rematada pel mateix Cano que arribava tard al segon pal.

El partit era plàcid però faltava tancar-lo. Podia haver estat en el 69’, quan Xavi Bou feia una gran assistència per Cano, qui va enviar la pilota a la xarxa però l’àrbitre va xiular un més que dubtós fora de joc. També podia haver-se complicat quan Hoon, sol davant Quim, veia com el debutant Carlos J. Martínez li treia en el darrer instant la diana. El partit s’havia trencat, i no va ser fins l’entrada de Roger al camp que l’Europa va tornar a intimidar i recuperar el centre del camp. Al 77’ gran jugada col.lectiva: Roger obria cap a Adri, aquest més a la dreta on Xavi progressava fins la línia de fons. La passada de la mort la refusava Elliot, però seguint la jugada Roger es va trobar l’esfèrica i va fer el 2-0 final.