Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

PER UN MINUT, L'ASCENS HAURÀ D'ESPERAR UNA JORNADA MÉS

Una crònica de Gregorio Nieto

L'empat visitant retarda la celebració

Europa

Un gol en temps afegit del Girona evita que l'Europa, per combinació de resultats, celebri a l'estadi el desitjat ascens a Divisió d'Honor. Resten quatre partits per sumar únicament dos punts dels dotze possibles per ser l'equip que acompanyi el Jàbac Terrassa a la màxima categoria juvenil. Com aquell que diu, l'ascens està al sac, falta lligar-lo... podria ser aquesta setmana en el partit ajornat que es jugarà dimecres a Tarragona.

Europa 2 - Girona B 2

La jornada començava amb l’ascens a sis punts. El rival, cuer i ja descendit, feia pressagiar que els tres primers s’aconseguirien a casa. Una rocambolesca combinació de resultats podia donar l’ascens matemàtic a la Divisió d’Honor, però primer calia guanyar el partit. L’Europa va sortir molt concentrat i en els primers quaranta cinc minuts va poder resoldre el partit. Ja en el primer minut Cano feia una rematada que sortia fora per molt poc i al 5’ una bona centrada del mateix Cano per banda esquerra era rematada per acrobàticament per Eric; el porter gironí intervenia amb mèrit. El Girona no renunciava a l’atac i al minut 9 Joel no podia aprofitar una bona passada a l’espai. L’ocasió més clara va ser pels de Gràcia als onze minuts: Una gran jugada de Xavi Bou per banda dreta amb centrada al punt de penal on Adri rematava de cap al cos del porter, i el rebuig controlat per Cano tampoc va trobar porteria.
 
Un xoc de caps al minut 13 feia que Eric i Marc Sala haguessin de ser substituits, sense més conseqüencies tret d’algun punt de sutura. Els de Gràcia tenien el control del partit i creaven oportunitats, però el gol no arribava. El Girona tenia poques oportunitats però va donar algún ensurt.  L’ocasió més clara pels visitants va arribar al 43’ quan Mamadou conectava un fort xut des de fora de l’àrea i Quim havia de refusar a córner no sense dificultat. La primera part es tancava amb una nova rematada de Xavi Bou a passada de Carlos J. Martínez que sortia fregant el pal. A la represa el joc va canviar: el Girona va avançar les línies i l’Europa trobava més espais, però es va perdre el control al centre del camp.
 
El joc era elèctric i al mateix minut 50 Adri obria a la dreta per Xavi Bou que es feia dos defensors i batia Marc d’un fort xut. El Girona però no va abaixar els braços i va seguir presionant a dalt, on Joel, Sanding i Mamadou creaven problemes a la defensa gracienca. Al 54’ aconseguien l’empat: Sanding, de cap, rematava un servei des de la cantonada. Tornaven a començar, però ben aviat el partit se’ls tornava a posar de cara. Al 64’ l’àrbitre expulsava el porter gironí i al 70’ Xavi assistia Cañete que, driblant el porter, tornava a posar l’Europa per davant al marcador. Només calia administrar el temps i aprofitar alguna oportunitat que un Girona molt avançat segur que els donaria. Res d’aixó. Eren els visitants qui, tot i jugar en inferioritat numèrica es van fer amb el domini de l’esfèrica i posaven setge a la defensa escapulada.
 
Al 80’ Carlos J. Martinez li treia en l’ultim moment una rematada a Joel sol dins l’àrea i Quim va salvar l’empat al 82’ quan va guanyar-li un u contra u al mateix davanter gironí que s’havia plantat sol davant del porter escapulat després d’anar-se’n de tres defensors. Ja no hi havia temps per més. Els temps s’havia esgotat i l’àrbitre xiulava una falta a la línia de mitjos escapulada. Mamadou la posava al primer pal i Marc Massegú rematava impecable a la xarxa. Empat a dos gols que deixava tocat un Europa que no havia complert la seva part de la feina. I ves per on, la rocambolesca combinació de resultats es va donar: Mollet i Gramanet es deixaven dos punts i el Bellvitge tres. Amb els dos punts que van volar del Nou Sardenya s’hagués aconseguit l’ascens.

Fitxa Partit
Lliga · Jornada 31 · (04/05/13
)

EUROPA: Quim, Ignasi, Carlos J. Martínez, Xavi Andújar, Vernet (Joan, 87’), Guillem Josa, De la Iglesia (Marc, 57’), Adri, Xavi Bou, Eric (Cañete, 14’) i Cano (Igualador, 80’).

GIRONA B: Marc Martínez, Marc Sala (Ferran López, 14’), Marc Massegú, Eloy, Mario, Peio, Mamadou, Pere (Oriol Anglada, 86’), Sanding (Iván Romero, 64’), Marc Callís (Jordi, 46’) i Joel.

ÀRBITRE: Ramon Ricard Comella Gil.

TARGETES: Grogues a Vernet (Europa). Vermella directa a Marc Martínez -minut 65- (Girona).

GOLS: 1-0 (Xavi Bou, 50’), 1-1 (Sanding, 54’), 2-1 (Cañete, 70’) i 2-2 (Marc Massegú, 91’).

 

Imatges del partit

Europa

Europa

Europa

Europa

Europa

Fotos: Alfred Ricart

 

acidH TEB FederacioAcell