L'ASCENS A DIVISIÓ D'HONOR SEGUEIX A UN PUNT... O NO!

Una crònica de Jaume Josa

Els resultats del diumenge poden decidir

El Juvenil A de l'Europa no va poder sumar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper el punt que li faltava per assolir matemàticament la Divisió d'Honor de la categoria. No obstant, la jornada 32 encara no ha finalitzat i si Mollet i Gramenet no guanyen els seus partits, l'equip ho aconseguirà per passiva, donat que aquests dos són els únics rivals que li podrien donar caça empatant a punts.

Barcelona B 4 - Europa 1

El partit va començat amb una disposició tàctica dels de Gràcia preparada per intentar aturar el joc creatiu del Barça, i així va ser en els primers 25 minuts en què tant uns com altres van tenir molt poques ocasions. Els del Barça tocaven molt la pilota, però a la seva zona defensiva i per tant sense perill, i l’Europa mantenia les línies ben ordenades i no patia cap ensurt, tot i que tampoc no s’acostava a la porteria defensada per Guillermo Lara. Tan sols una aproximació de Xavi Bou al minut 9 que acabava amb un xut de Cano que no tenia conseqüències i, per part dels blaugrana, un remat mig d’esperó de Buenacasa a la sortida d’un córner que Quim aturava sense problemes.

Quan més semblava que estigués controlat el partit Simón Colina feia una passada a l’interior de l’àrea de l’Europa i Buenacasa esperava la sortida de Quim, obrint-se a la dreta i gairebé sense angle creuant-la al fons de la xarxa. Aquest gol va fer molt mal al Juvenil A que llavors es va desordenar i va començar a perdre més pilotes que en els primers vint-i-cinc minuts. Només cinc després Sardà xutava des de fora l’àrea i desviava Quim a córner, i a la sortida d’aquest, des de la dreta de l’atac barcelonista, el mateix Sardà marcava el segon aprofitant una prolongació des del primer pal. De nou un córner es convertia en el malson dels de Gràcia.

Quan ja semblava que el 2 a 0 seria el resultat al final de la primera part, l’àrbitre assenyalava una falta inexistent a la frontal, la treia Simón Colina, Quim feia una gran intervenció enviant-la a córner i, una vegada més, la cantonada suposava la falta més perillosa contra els de l’Europa: ara des del costat esquerra de l’ataca blaugrana, però amb el mateix resultat, corner curt al primer pal, des d’allà perllongació i la pilota la tocava Vernet i es convertia en el tercer. Partit decidit a la mitja part.

La represa va ser millor. Amb quatre canvis de jugadors de camp, l’equip va semblar que oblidés el resultat advers i comencés el partit amb nous objectius. La pilota va tornar a circular, recuperant la contundència defensiva. L'equip també va començar a crear perill: una internada de Xavi Bou que marxava de Moustapha, arribava a la línia de fons i feia una centrada rasa a la què Adrià no arribava per poc; al minut següent la millor ocasió fins aleshores; un xut a la mitja volta des de fora l’àrea de Cañete, que acabava d’entrar, sortia per un pam al costat de l’escaire de la porteria barcelonista.

Eren bons moments de l’Europa que buscava el gol com si el resultat fos de nou de zero a zero. Xavi Bou marxava com volia de Moustapha que l’havia d’aturar amb faltes. Una d’aquestes a uns metres fora la lateral de l’àrea del Barça la va treure Valdés en curt i ras per a Adrià que engaltava un dels seus xuts i clavava la pilota a l’escaire de la porteria blaugrana. El golàs feia justícia al millor joc de l’Europa després del descans. Quan ja s’acabava el partit una pèrdua de pilota al lateral esquerra de l’atac de l’Europa va acabar amb la pilota als peus de Entrena, qui va entrar a l’àrea al límit del fora de joc, esperant Guillem Nieto i pràcticament repetint el gol que havia obert el marcador. Minut 90 i final.

Lliga · Jornada 32 · (11/05/13
)

BARCELONA B: Lara, Segura, Blanco, Del Campo, Moustapha, Arjona, Sardà (Mohamed, 64'), Colina (Kaptoum, 75'), Buenacasa (Godoy, 71'), Torras (Palencia, 82') i Entrena.

EUROPA: Quim (Guillem Nieto, 65'), Matabosch, Pascual, Xavi Andújar, Vernet (Suca, 45'), Guillem Josa (Valdés, 45'), Adri, Rodón, Xavi Bou, Miki (Cañete, 45') i Cano (Igualador, 45').

ÀRBITRE: Carlos Albelda Bárcena.

TARGETES: Groga a Kaptoum (Barcelona B).

GOLS: 1-0 (Buenacasa, 25'); 2-0 (Sardà, 30'); 3-0 (Vernet -pp-, 45'); 3-1 (Adrià, 80'); 4-1 (Entrena, 90').