REMUNTADA DE CARÀCTER!

Europa 3 - Damm 2

Primera victòria en lliga capgirant un 0-2

El Juvenil A de l'Europa va sumar el primer triomf i els primers punts en el seu retorn a Divisió d'Honor d'una forma èpica, capgirant un 0-2 al descans del partit contra la Damm, disputat ahir dimarts a la tarda a l'estadi després que la pluja fos culpable d'ajornament el dia que s'havia de disputar la primera jornada. La primera cita amb la victòria va tenir lloc davant la gens despreciable xifra de 400 espectadors en un duel juvenil entre setmana.

Semblava clar el favoritisme de la Damm. L’experiència en la categoria i la gran qualitat tècnica de la plantilla de Cristóbal Parralo feien preveure un partit on el domini del joc seria dels visitants. Però els escapulats, a base d’esforç i entrega, van aconseguir endur-se un duel trepidant en el que van haver de capgirar un 0-2. La primera victòria de la temporada dels jugadors d’Angoy no podria haver estat més treballada. El partit es va complicar ja des de ben aviat. Tot just passats cinc minuts, la Damm s’avançava mitjançant Joel. El davanter va culminar una gran combinació entre ell mateix i Juan Pablo, que va deixar-lo sol davant el porter Enric. Va ser un cop fort per l’Europa que, desconcertat, no acabava de situar-se en el terreny de joc.

El domini del joc i la sensació de perill eren dels visitants, tot i que les ocasions van ser poques. En una de les aproximacions dels de Parralo, el capità Víctor va aprofitar la seva gran alçada per rematar còmodament un còrner des del punt de penal. La primera part acabaria amb els graciencs acostant-se més a la porteria rival, però de manera poc contundent. Un altre partit es veuria al Nou Sardenya després de la represa. La segona part va començar amb una pugna continua al mig del camp. Una pilota robada per Ros en la zona de creació dels visitants va arribar a peus de Cano que, escorat a la dreta, no va perdonar. Després de desfer-se amb una finta de dos rivals, el menut extrem va finalitzar des de la frontal amb la cama menys hàbil, la dreta. El xut, ras i creuat, no va poder ser rebutjat pel porter Vito.

La superioritat dels visitants era cada cop menor i pocs minuts després Isaac, que havia substituït Eric Tregón minuts abans, va poder avançar els graciencs en un mà a mà contra el porter que va resoldre massa creuat. El partit es trobava ara en una fase de força equilibri entre els dos equips i va ser un desafortunat gol en pròpia de l’exescapulat Pau Mas, qui volia passar la pilota al seu porter, que va permetre als locals empatar el partit. El joc de la Damm entrava llavors en el desconcert generalitzat i l’Europa no va deixar passar l’oportunitat. En una altra pilota recuperada al mig del camp per Ros va arribar el darrer gol de Xavi. El davanter va fer valer la seva gran velocitat per driblar un adversari i xutar amb potència al pal llarg del porter Vito, que novament es va veure superat.

La Damm va intentar aixecar-se, però no acabava de trobar el camí cap a la porteria rival. La sensació de perill era constant, sobretot a pilota aturada, però les ocasions van ser molt puntuals. Dues més en va tenir, en canvi, Xavi per ampliar la diferència en el marcador: un bonic intent de vaselina des de la banda esquerra i un xut al pal després d’un contraatac. Tot i així, l’Europa va acabar demanant l’hora i, en l’últim minut, una intervenció de mèrit del porter Enric va evitar l’empat.

Lliga · Jornada 1 (prèviament ajornada) · (24/09/13
)

EUROPA: Enric, German, Ivan, Andújar, Vernet, Josa (Marc Garcia, 75’), Ros, Abad (Aleix, 90’), Xavi, Eric (Isaac, 62’), Cano (Ferran, 85’).

DAMM: Vito, Navarro (Merins, 70’), Pau Mas, Víctor, Guillem, Eric, Fortia, Juan Pablo (Mateo, 58’), David, Joel (Camps, 68’), Doncel (Jebari, 45’).

TARGETES: Grogues a Ros, Marc Garcia i Enric (Europa) i a Eric i Fortia (Damm).

GOLS: 0-1 (Joel, 5’); 0-2 (Víctor, 27’); 1-2 (Cano, 56’); 2-2 (Pau Mas p.p., 69’); 3-2 (Xavi, 79’).