CLARA SUPERIORITAT LOCAL

Espanyol 4 - Europa 1

L'Espanyol es mostra millor que l'Europa

No ha pogut sumar una nova victòria el Juvenil A de l'Europa. Tot i arribar al descans amb el marcador a zero, dues jugades desafortunades han permès als locals avançar-se i encarar amb molta tranquil·litat la resta de partit. El total domini de la possessió de l’Espanyol ha acabat imposant-se a una bona defensa escapulada que, finalment, s’ha vist superada. El gol de Ferran no ha fet més que maquillar el resultat final.

El guió ha sigut el previst. Un ben plantat Europa ha esperat en zona defensiva a l’equip local que, tot i gaudir de molt bones ocasions en la primera meitat, no ha aconseguit perforar la porteria visitant. Traoré, Carles i Jaffar han portat en tot moment de corcoll la defensa gracienca i han fet treballar de valent el porter Enric. Començava avisant l’extrem Carles que xutava fort i ras: Enric primer i German en la línia de gol després, salvaven un gol cantat. Una falta picada per Aaron ha tornat a fer perillar la porteria visitant, però la pilota sortia fora per poc.

Jaffar, ben defensat per la parella de centrals, es mostrava molt actiu, però no acabava d’estar encertat: fallava una clara ocasió a l’àrea rival tot intentant rematar acrobàticament. És aquí quan l’Europa ha tingut la ocasió més clara del primer temps. Un gran centre des del córner de Cano l’ha rematat al segon pal Marc García, però la defensa perica ha aconseguit treure-la de sota els pals. L’empat es mantindria, tot i que l’Espanyol seguia rondant zones ofensives. Un possible penal d’Andújar, molt protestat pels locals, i una rematada de Jaffar a pase de Traoré que salvava in extremis Aleix posaven final a la primera meitat. El partit es reaunudava amb l’entrada de Jiei al camp i un canvi de sistema visitant: es pretenia apuntalar el mig del camp i deixar més lliures a Lluís i Xavi.

Precisament Lluís, a passada de Jiei, ha xutat alt en els primers minuts de la represa. Ràpidament, però, començaria el vendaval local. Un mal rebuig d’Enric l’ha aprofitat Jaffran per inaugurar el marcador. La jugada -Vernet havia salvat sota pals just abans el gol- ha sigut confusa i desafortunada. Poca fortuna seguirien tenint els escapulats en els minuts següents. Un refús de Josa acabava sent atrapat per Enric: l’àrbitre, en una controvertida decisió, ha indicat lliure indirecte per cessió. Jaffran, sense contemplacions, ha fet el segon de la tarda. A partir d’aquí, el domini local ha sigut aclaparador. Entrena enviava una pilota a la creueta i Domi no ha marcat pels pèls, després d’un col·locat xut que ha sortit fora.

L’Europa ha provat de contrarrestar el control local canviant de nou de sistema i passant a jugar amb tres defenses. Ferran s’acostava tímidament a la porteria perica, però era Enric qui, de nou, havia d’enviar a córner un bon xut de Domi. Ja en els últims minuts, una gran jugada per banda de Roca ha acabat amb gol de Iago. Era ara el torn de l’Europa: després d’una gran jugada col•lectiva, Ferran ha combinat amb German i ha elevat la pilota per sobre del porter a la sortida d’aquest. L’Espanyol, però, marcaria el quart mitjançant Lluís en una jugada caòtica a l’interior de l’àrea visitant.

Lliga · Jornada 9 · (02/11/13
)

ESPANYOL: Moha, Pol, Aaron, Lluís, Iago, Traoré, Roca, Iván (Julio, 53'), Carles (Domi, 60'), Jaffar (Alan, 77'), Entrena (Defez, 72').

EUROPA: Enric, German, Aleix, Josa, Andújar (Vernet, 44'), Marc Garcia, Rodón (Ferran, 60'), Abad, Xavi, Lluís (Ros, 60') i Cano (Jiei, 45').

ÀRBITRE: Òscar Sauleda Torrent.

TARGETES: Groga a Ros (Europa).

GOLS: 1-0 (Jaffar, 53'); 2-0 (Jaffar, 60'); 3-0 (Iago, 82'); 3-1 (Ferran, 86'); 4-1 (Lluís, 89').