NO APTE PER A CARDÍACS

Europa 4 - Roda 4

Una tarda entretinguda a l'estadi

No preveien els espectadors que passarien tantes coses en tan poc temps. El que va començar sent un partit ensopit i poc fluid va acabar sent un d’aquells xocs que es recorden durant força temps. Si era l’Europa qui remuntava el partit en primera instància, tot seguit el Roda es posava en tan sols cinc minuts per davant en el marcador. El destí guardava un últim regal però: el definitiu 4-4. La bogeria va apoderar-se ahir de l’estadi.

Ja des del principi es veia que el partit no seria fàcil. Passaven tot just quatre minuts i el Roda, mitjançant un afortunat xut d’Alfonso des de la frontal que rebotava en Aleix, ja s’havia avançat. Va començar malament la tarda i les males notícies s’acumulaven: el central Andújar va recaure de la lesió muscular que acabava de superar. L’Europa no acabava d’entrar en el partit i el Roda, per contra, es trobava còmode sobre el terreny de joc. Guiats per un excepcional Simon, els visitants van poder arribar al descans amb un avantatge més ampli. El mateix Simon, Mathias i Pibe no van saber però aprofitar les bones ocasions que van tenir. La primera meitat finalitzava amb una bona aproximació d’Isaac que semblava augurar la reacció de la segona part.

Reprenia l’Europa el partit amb defensa de tres. El duel seguia igualat i Simon va tenir a les botes el 0-2. Però van ser els canvis que van canviar el partit. Era Cano, que havia entrat al descans, qui empatava executant magistralment una falta amb la cama esquerra. Altres dos gols faria Lluís, però l’actuació de Ferran partint de la mitja punta va ser la que va portar de corcoll la defensa visitant. Una passada del mitjapunta a l’espai a Xavi acabava amb una passada de la mort que ni Lluís ni Cano aconseguien finalitzar a la primera. Finalment, Lluís enviava la pilota a la xarxa. Els locals passaven ara de nou a la defensa de quatre. El Roda no es donava tot i així per vençut: Belizon avisava amb dos xuts des de fora l’àrea que Enric rebutjava amb mèrit i Gerard picava suaument la pilota davant la sortida del porter, però aquesta va sortir fora.

Del possible empat es va passar al 3-1. En una jugada al més pur estil anglès, Lluís va pentinar un enviament del porter Enric, Xavi va aguantar la pilota a la frontal i va tornar la pilota a Lluís, que marcaria amb l’exterior del peu dret. Semblava que els locals havien matat el partit, però encara quedaven unes quantes emocions per viure. Només cinc minuts va necessitar l’equip visitant per tornar a col·locar-se amb el marcador a favor: un centre que rematava Gerard al segon pal, un golàs de Simon que entrava per l’escaire i un xut ras de Belizon que desviava Rubén van ser-ne els responsables. Quan el partit semblava novament resolt, però en aquest cas a favor dels visitants, el partit tornava a canviar de rumb.

No havia passat ni un minut de l’últim gol rival que l’Europa empataria, ara sí, de forma definitiva. El porter Ximo va sortir precipitadament per interceptar una passada a Xavi, però l’extrem, aprofitant la seva gran velocitat, arribaria abans i posaria una pilota rasa a l’àrea rival. Cano va finalitzar sense porter però amb dos defenses a la línia de gol: el xut, que no anava en direcció a la porteria, l’acabaria enviant a la xarxa un tercer defensa que intentava defensar el seu marc. Tot i que el marcador ja no es va moure, el resultat va seguir incert fins a l’últim instant. L’estadi va viure ahir uns minuts de joc memorables.

Lliga · Jornada 14 · (06/12/13
)

EUROPA: Enric, Aleix, Josa, Andújar (Rubén, 12'); Vernet (Cano, 45'), Marc García, Germán, Abad, Xavi, Rodón (Ferran, 54') i Isaac (Lluís, 45').

RODA: Ximo, Raúl Baños, Maldonado (Gerad, 76'), Rafa, Genís, Ramiro, Mathias (Carlos Marín, 67'), Belizón, Simón, Pibe (Pablo, 58') i Alfonso.

ÀRBITRE: Óscar Carballo Vázquez.

TARGETES: Grogues a Ferran (Europa) i a Rafa i Genís (Roda)

GOLS: 0-1 (Alfonso, 4'); 1-1 (Cano, 58'); 2-1 (Lluís, 63'); 3-1 (Lluís, 78'); 3-2 (Gerard, 82'); 3-3 (Simón, 84'); 3-4 (Belizón, 87'); 4-4 (Rafa -pp-, 88').