Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

MANA LA PILOTA ATURADA


>> Una crònica de Martí Puig

Damm 3- Europa 1

Segona derrota seguida a domicili


S’esperava un partit igualat al Feliu i Codina, i la igualtat va ser la tònica dominant de bona part del matx. Només l’estratègia va permetre que arribessin els quatre gols de la tarda. Després d’una primera meitat més aviat tàctica, un primer gol local des del punt de penal va començar a decantar la balança. La Damm va dominar des de llavors el joc i el gol en els instants finals del capità Josa no va fer més que maquillar el resultat final.
 
Poques ocasions van veure’s durant la primera meitat. Una bona pressió dels escapulats en la sortida de pilota dels locals i una gran intensitat feien que el partit fos dinàmic però poc vistós. El domini de la pilota s’anava alternant i una defensa liderada per un imperial Guillem Josa contrarestava amb solvència la gran qualitat de la línia ofensiva de la Damm. Un fort xut des de fora l’àrea de Joel va ser l’única veritable oportunitat, però Enric rebutjava a córner. La resta de jugades de perill dels locals venien en accions de contraatac. L’Europa, d’altra banda, tot i que molt ben plantat en el terreny de joc, no es mostrava gaire perillós a l’hora d’apropar-se a la porteria rival.
 
Ja des de l’inici, en canvi, es veia que la segona part seria més animada. Era Cano qui començava avisant amb dos xuts llunyans, tot i que sense gran perill. El partit seguia dominat per un gran equilibri entre els dos equips, però un clar penal d’Enric sobre Joel, que havia enganyat el porter fent una gran finta amb el cos, canviaria les coses. La pena màxima la definia amb molta tranquil•litat un hàbil Juan Pablo, tot enganyant el porter. Des de la banqueta visitant es va decidir llavors que s’havia de canviar l’esquema de joc i, amb l’entrada de Jiei i avançant la posició de Josa al centre del camp, els escapulats van passar a jugar amb defensa de tres. L’Europa avisava amb una aproximació de Lluís després d’una gran passada de Germán, però la Damm responia mitjançant la qualitat dels seus homes d’atac.
 
Era un defensa però, l’ex-europeista Pau Mas, qui feia pujar el marcador local en rematar una falta lateral. A partir d’aquí, el domini de l’equip local ja va ser aclaparador. Un Europa desubicat no aconseguia ja treure la pilota als de vermell, que mantenien cada cop més llargues i perilloses possessions. L’entrada de l’extrem David, a més, va ser un altre mal de cap per la defensa escapulada, que es veia desbordada per la velocitat atacant dels extrems. El tercer, tot i així, vindria novament d’una falta lateral: el defensa Víctor rematava en primera instància i el rebuig del porter Enric l’acabava entrant a la porteria David en una confusa jugada a l’àrea escapulada. El partit ja no tindria més historia.
 
L’Europa no va saber-se refer i la Damm no cessava d’arribar amb perill. Una falta lateral molt ben treta per Germán la rematava de cap el capità Josa a l’escaire, però ja no quedava temps material per a la reacció dels escapulats. L’Europa rebrà en tornar de les vacances el tot poderós Barcelona i mirarà de reprendre les bones sensacions que no ha acabat de tenir en aquest últim tram d’any.

Fitxa Partit
Lliga · Jornada 16 · (21/12/13
)

DAMM: Cobo, Diego, Pau Mas, Víctor, Guille, Belana (Merino, 74’), Juan Pablo (Zarate, 77’), Mateo, Joel (David, 63’), Fortia (Eric, 73’), Doncel.

EUROPA: Enric, Aleix, Iván, Josa, Cano (Vernet, 71’), Marc García (Jiei, 63’), Germán, Rodón (Ros, 58’), Ferran (Eric, 71’), Lluís, Isaac. 

ÀRBITRE: José Antonio Salas Montoro (Baix Llobregat).

TARGETES: Cap.

GOLS: 1-0 (Juan Pablo, 60’); 2-0 (Pau Mas, 70’); 3-0 (David, 74’); 3-1 (Josa, 88’).

acidH TEB FederacioAcell