Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

SOLVÈNCIA I PATIMENT

>> Una crònica de Martí Puig

Europa 1 - Girona 0

El punt de penal decideix un partit marcat

L’Europa venia de patir una contundent derrota i necessitava una victòria per refer-se del cop. Ha sigut un partit molt seriós davant d’un rival en posicions de descens que, però, ha donat molta guerra. El juvenil ha aconseguit endur-se els tres punts tot i la polèmica expulsió d’Abad tot just començar la segona meitat.
 
Els d’Angoy n’han tingut prou amb un molt ben executat penal per part de German. El Girona s’ha presentat aquesta tarda a l’estadi molt competitiu. El joc ha començat sent més aviat confús, era major la intensitat que la precisió. Però des de ben aviat l’Europa s’ha mostrat més incisiu en atac: la velocitat de Cano i Bou per banda ha generat força perill. Primer ha sigut Josa qui ha rematat amb perill un córner des de l’esquerra, posteriorment era Xavi qui no trobava porteria després un bon enviament de Cano. El domini del joc era dels locals, però el Girona estava ben plantat en el terreny de joc. Moha interceptava una passada i, havent superat dos defenses, topava amb Quim; més tard era Nahuel qui no aprofitava el malentès entra Josa i el porter Quim.
 
Entremig de les oportunitats desaprofitades per part del Girona, l’àrbitre no ha considerat oportú xiular un penal a Bou que ha sigut molt protestat pel públic. Els darrers minuts de la primera meitat han sigut els millors dels locals en el dia d’avui, minuts en què han mantingut llargues possessions i el rival no sortia del propi camp. Però l’Europa no volia marxar al vestidor amb l’empat al marcador i Isaac, per partida doble i després d’una gran jugada col•lectiva, no aconseguia enviar la pilota al fons de la xarxa. Sí que ho feia poc després German, tot enganyant el porter des del punt de penal: el mateix German l’havia provocat, amb un xut que desviava amb la mà el capità visitant Massa, després d’un magnífic barret de primeres del lateral tot aprofitant un gran enviament de Marc Garcia.
 
La segona meitat, en canvi, ha estat marcada per una probablement injusta expulsió per vermella directa a Abad, que havia comès una forta entrada. S’havien jugat només deu minuts i, tot i això, els locals han aconseguit mantenir la porteria a zero: Quim ha estat en tot moment molt segur en les pilotes aèrees i el joc de peus, la defensa s’ha mostrat molt sòlida, el mig del camp ha sigut molt generós en l’esforç, amb Marc Garcia com a pivot i Josa i Ros imperials d’interiors, davant, Xavi lluitava amb la defensa i generava perill tot sol.
 
El Girona atacava i arraconava la defensa local, però el cert és que no ha gaudit de grans ocasions de perill. Quan faltaven deu minuts Paitu ha sigut expulsat, ja que ha comès una clara falta sobre Xavi i era l’últim home i, a pocs minuts pel final, ha entrat el debutant Prats. Una jugada que rebutjava Aleix prop de la porteria ha fet pujar la tensió a més d’un a la graderia, però el resultat era ja definitiu.

Fitxa Partit
Lliga · Jornada 20 · (25/01/14
)

EUROPA: Quim, German, Ivan, Josa, Vernet, Marc Garcia, Ros, Abad, Xavi, Isaac (Éric, 66' i aquest per Prats, 84') i Cano (Aleix, 58')..

GIRONA: Jayro, Òscar, Lluc (Tete, 63'), Massa, Nil, Ferrer (Barco, 57'), Marçal, Èric, Paitu, Moha i Nahuel (Soto, 73'). 

ÀRBITRE: David Medie Jiménez.

TARGETES: Grogues a Josa (Europa) i a Massa, Nahuel i Paitu (Girona). Vermelles directes a Abad (Europa) i Paitu (Girona).

GOLS: 1-0 (German -p-, 42').

 

Imatges del partit

Europa

Europa

Europa

Europa

Europa

Fotos: Jordi Freixenet

 

acidH TEB FederacioAcell