UN PAS ENDARRERE

Pinterest

Sant Andreu 4 - Europa 0

Els escapulats cauen en places de descens

El decisiu derbi que va emparellar el Sant Andreu i l'Europa al Narcís Sala va caure clarament del cantó local en una determinant segona meitat condicionada per l'expulsió de l'escapulat Ivan. En cinc minuts fatídics, els andreuencs van signar un 3-0 que va pesar sobre l'equip gracienc, superat per les circumstàncies en aquell moment.

El primer temps va registrar un inici intens de l'Europa, que va saltar a la gespa de l'estadi quadribarrat amb ganes d'intentar que un rival directe com el Sant Andreu no tingués gaires opcions en atac. De mica en mica, però, les aproximacions i el domini va caure del cantó local. Als darrers 20 minuts del primer temps el Sant Andreu va tenir la pilota, si bé els darrers cinc van convertir el duel en un joc d'anada i tornada sense cap moviment al marcador camí de vestidors.

A la represa tot va canviar. Al minut 52 l'escapulat Ivan va veure la segona targeta groga i amb l'Europa jugant amb deu efectius el Sant Andreu va gaudir de cinc minuts màgics on el partit va passar d'estar igualat a no tenir història. Velarde (65'), Martí (67') i Jona (70') van posar un 3-0 a l'electrònic impossible de capgirar per un Europa tocat pel triplet de gols i amb un efectiu menys sobre la gespa.

Al minut 85 Moreno va arrodonir el marcador pels locals, que s'apropen -amb l'average a favor- a un punt de l'Europa dins la taula classificatòria. Un Europa que cau en zona de descens, empatat a punts amb un San Francisco en alça que té també l'average guanyat. A la lliga li resten cinc partits, és a dir, quinze punts, per lluitar per la permanència. El primer pas, recuperar el camí del triomf la propera jornada a casa rebent el cuer de la classificació, el Menorca. Partit altament trascendental.

Lliga · Jornada 25 · (09/03/14
)

SANT ANDREU: Manu, Martí, Bernat (Méndez, 77'), Dowi, Guti, Sergio (Joel, 56'), Ferran Roca (Moreno, 70'), Rojas (Omar, 77'), Artigas, Jona i Velarde.

EUROPA: Quim, German, Ivan, Aleix, Vernet, Marc Garcia, Isaac (Xavi, 56'), Ros (Cano, 67'), Rodón (Abat, 75'), Josa (Andujar, 83') i Lozano.

ÀRBITRE: Israel Simón del Pino (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Sergio i Rojas (Sant Andreu) i a Ivan -dues i expulsió al minut 52-, Vernet i Rodón (Europa).

GOLS: 1-0 (Velarde, 65'); 2-0 (Martí, 67'); 3-0 (Jona, 70'); 4-0 (Moreno, 85').