Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

VOLEN DOS PUNTS ESSENCIALS


>>> Una crònica de Martí Puig

Europa 2 - Menorca 2

Els visitants empaten en el darrer sospir

Cinc derrotes consecutives reclamaven una victòria. La situació era idònia. Partit a casa contra el cuer de la lliga, que només havia sumat 11 punts. Però les coses no han sortit bé: tot i fer els dos primers gols del partit l’Europa, que a més ha fallat un penal, ha deixat escapar dos punts. Un gol en el temps afegit després d’una jugada embolicada fa perdre dos punts molt transcendentals als d’Angoy.
 
L’Europa ha començat fort, conscient de la importància del matx. Ja al minut cinc Lluís culminava una bona jugada de Rodón per l’eix central. El joc ha estat completament bolcat al camp dels visitants durant la primera meitat, el Menorca no trenava dues passades consecutives. Xavi, amb una molt bon xut des de la frontal, tornava a avisar. El domini i la possessió de l’Europa han sigut absoluts durant el primer tram, les aproximacions al marc contrincant també.
 
Germán ha picat molt bé una falta frontal que ha tret el porter, però acte seguit ha arribat el segon gol de la tarda. Lluís i Rodón s’han intercanviat els papers: el punta, després d’una acció individual, ha deixat sol a la frontal de l’àrea al migcampista que ha enviat la pilota al fons de la xarxa amb ràbia. 26 minuts i el partit semblava resolt, però els locals s’han adormit en el tram final de la primera meitat.
 
El Menorca, sense fer res, ha escurçat distàncies en el marcador. Una pilota llarga que no ha rebutjat bé la defensal l’ha aprofitat fent un col·locat remat a la mitja volta Luis. S’arribava als vestidors amb dos perillosos xuts de Cano i la sensació que l’Europa havia estat molt superior. La segona meitat ha seguit una tònica similar, tot i que els visitant han mostrat més empenta. Als pocs minuts l’àrbitre ha assenyalat un clar penal sobre Cano. El mateix extrem l’ha executat, però el porter Fernando ha sigut més hàbil i l’ha rebutjat. A partir d’aquí han arribat uns vint minuts de desconcert, on no ha passat res i a l’estadi es vivia una calma tensa. En el darrer quart d’hora, però, els visitants s’han adonat que podien endur-se algun punt i han començat a penjar pilotes, tot i que sense gaire encert.
 
L’Europa, massa nerviós, no ha sabut encarar la recta final i s’ha tancat al darrere. Els últims minuts seguien un mateix guió: faltes laterals a favor dels visitants que posaven l’ai al cor als seguidors escapulats. Quan el partit ja semblava resolt, la darrera falta lateral picada pels visitants ha sigut fatídica. Després d’un embolic a l’interior de l’àrea, Serra ha empès la pilota al fons de la xarxa. L’Europa es troba ara a dos punts de la salvació quan falten quatre partits per acabar la lliga. Caldrà lluitar fins l’últim dia i, si cal i esportivament parlant, morir matant.

Fitxa Partit
Lliga · Jornada 26 · (16/03/14
)

EUROPA: Quim, Germán, Aleix, Andújar, Vernet, Josa, Ros (Ruben, 77'), Rodón, Xavi (Lozano, 68'), Lluís (Ferran, 74') i Cano (Marc Garcia, 84').

MENORCA: Fernando, Marcel (Marc, 84'), Jorge, Biel, Moll, Serra, Luís, Toful (Pedro, 80'), Marcos, Samuel (Andreu, 46') i Izan. 

ÀRBITRE: Raúl Calle Martínez (Barcelona).

TARGETES: Grogues a Aleix, Lluís i Rodón -dues i expulsió minut 93- (Europa) i Toful, Samuel, Marcos, Luís, Andreu i Serra (Menorca).

GOLS: 1-0 (Lluís, 5'); 2-0 (Rodón ,26'); 1-2 (Luís, 34'); 2-2 (Serra, 93').
 

Imatges del partit

Europa

Europa

Europa

Europa

Europa

Fotos: Jordi Freixenet

acidH TEB FederacioAcell