LA LLIGA COMENÇA AMB UNA DERROTA INJUSTA

L'Europa mereixia més en la seva estrena

Badalona - Europa

El Juvenil A va començar el seu camí per la Divisió d'Honor amb una derrota a casa del Badalona. Pel que es va veure sobre la gespa del Camp del Centenari, dues errades defensives van condemnar al conjunt gracienc a perdre un partit en que va merèixer més sort i premi final. Després d'igualar un 1-0 del conjunt local, un desafortunat autogol a tretze minuts per a la finalització de l'encontre va ser definitiu per deixar de sumar en el debut.

L'Europa va dominar el partit a partir del primer quart d'hora del primer temps. Aquests minuts inicials van ser dels locals, que només començar van gaudir d'una claríssima ocasió en que el porter gracienc Siset va tenir una gran intervenció aturant a boca de canó un xut d'Àlex. Uns minuts més tard d'aquesta acció, ni Golobart ni Denis van arribar a remetar una falta servida per Ciurana des de la banda dreta.

Passada la mitja hora, novament Golobart va tenir una bona ocasió, posant a prova els reflexes del porter local. Eren els millors minuts de l'Europa, que disposava de les ocasions sobre el terreny de joc. Res va moure el marcador del partit al descans, deixant, això sí, molt bones sensacions sobre el joc europeista.

A la represa, i en només 45 segons, l'Europa va perder la pilota del servei inicial i després d'un error defensiu va encaixar el primer gol de la tarda obra del local Uri. El conjunt gracienc va intentar reaccionar en jugades a pilota aturada. Al minut 53, Denis va tenir una bona ocasió en un remat de cap, moment en el que Carlos va deixar el terreny de joc reemplaçat per Toni. Bon partit el de Carlos en els minuts que va jugar tenint en compte que ho feia arrossegant molèsties a la cama. Justament qui va entrar en el seu lloc, Toni, va rebre una pilota dins l'àrea i un defensa, en el darrer instant, li va treure la opció de remat quan estava en franca disposició de gol.

Al minut 66, una falta servida per Arnau va ser rematada per Vallejo al fons de la xarxa, fent justícia als mèrits de l'Europa i empatant el partit. Minuts abans, però, l'Europa s'havia quedat amb deu homes sobre el camp per una més que rigorosa expulsió de Ciurana. Amb un punt parcialment al sac i un home menys sobre el camp, l'Europa es va tancar per tal de plantejar la resta d'opcions de guanyar al contraatac. No obstant, al minut 77 va arribar l'acció desgraciada que va acabar certificant la victòria local. El servei de porteria del Badalona va fer un bot molt llarg i en una acció de descoordinació defensiva, Josu va acabar marcant de manera involuntària dins la seva pròpia porteria.

Tot i algunes opcions a la desesperada en els darrers minuts i en el temps afegit, res no va poder evitar la derrota d'un Europa que, per mèrits, s'havia guanyat treure quelcom positiu en forma de punts del Camp del Centenari. Tot i no començar la lliga amb el resultat més desitjat, les sensacions de l'equip sobre la gespa davant d'un dels favorits a la zona alta de la lliga són més que bones.

Fitxa

06/09/08 · Mpal. Camp del Centenari
1a jornada Lliga · Divisió d'Honor

BADALONA: Toni, Carriqui, Óscar, Víctor Pachecho, Cebrian (Jose Luís, 81'), Juli, Quique, Ivan Romero, Álex (Cristian, 86'), Juanito (Bayo, 69') i Uri (Adrian, 69').

EUROPA: Siset, Escudero, Denis, Silva, Golobart (Vallejo, 45'), Carlos (Toni, 53'), Josu, Ciurana, Blas (Uri, 62'), Arnau i Cañellas (Freixas, 45').

ÀRBITRE: Juan Rodríguez Pórtoles

TARGETES: Grogues a Cebrian i Cristian (Badalona) i a Golobart i Ciurana -dues i expulsió minut 65- (Europa)

GOLS: 1-0 (Uri, 46'); 1-1 (Vallejo, 66'); 1-2 (Josu -pp-, 77').