QUINZE HORES A MALLORCA PER ACABAR PATINT UN ROBATORI

Escàndol arbitral majúscul a Ses Illes

Mallorca - Juvenil A

Agafar l'avió justet, arribar al camp amb moltes baixes a l'equip, dominar a tot un Real Mallorca a domicili, patir un robatori majúscul (i malauradament molt habitual a la Divisió d'Honor a Ses Illes), dinar ràpid i malament i tornar gairebé a mitjanit. Un dia negre pel Juvenil A escapulat. L'Europa va veure escapar-se el somni de puntuar contra un dels 'cocos' al darrer minut.

No va poder ser. L'Europa lluitava ahir contra molts factors, uns inevitables i d'altres no. Jugar en un camp com el del Mallorca sempre motiva. Un camp d'enormes dimensions de gespa natural i contra un rival format per intentar guanyar el campionat de lliga. La gran concentració de l'Europa, però, va frenar en la majoria de moments del partit la qualitat local. Amb el pas dels minuts i amb el cansanci acumulat d'un viatge fet en adverses condicions (sortint poques hores abans el mateix dia), sumat al trist protagonisme del senyor Ripoll Solano, van tocar, i molt, la moral d'un equip que va dignificar en tot moment l'escut i l'escapulari a les Balears. Al Mallorca això no li fa falta i l'únic que s'aconsegueix és augmentar, i amb arguments, la sospita que a la Divisió d'Honor, posant àrbitres de la mateixa comunitat del conjunt local, només s'aconsegueix adulterar la competició

Els primers instants de partit van passar sense accions clares per cap dels dos equips. No obstant, el Mallorca va estirar ràpid les linies però, el que són les coses, quan pitjor ho estava passant l'Europa, una falta lateral a favor va ser lluitada per Golobart i el porter local, deixant la pilota morta al segon pal, va propiciar el remat de Blas, qui no va perdonar, fent el 0-1. Els locals van tornar les taules al marcador a la mitja hora de joc, en una jugada on el porter escapulat Siset va sortir a peus d'Ettienne, qui va tocar la pilota al darrer instant, no podent evitar Siset de fer-li falta Galera va transformar el penal.

La segona part va començar amb un canvi radical del partit, l'Europa era qui, contra pronòstic, dominava l'encontre. Així les coses, en una altra falta lateral Aleix posava un sorprenent 1-2 al marcador al minut 53, donant esperances als escapulats de fer quelcom important en un desplaçament altament dur i complicat. A partir d'aquí, va aparèixer la trista figura del Sr. Ripoll Solano. En una jugada on Arnau va ser objecte de clar penal dins l'àrea del Mallorca, el que podria haver significat (cas de transformar-lo) el 1-3 pels graciencs, l'àrbitre va acabar assenyalant 'piscina' del jugador gracienc, veient Arnau una targeta groga per a més desesperació del davanter i els seus companys.

L'Europa, a partir d'aquell moment, va ser cosit a faltes cada dos per tres, fent perdre la concentració als jugadors escapulats. Fruit d'això, al minut 77, Funny va fer l'empat a dos gols. Tot i això, l'Europa va tenir múltiples ocasions (Cañellas, Blas, Carlos...) però cap d'elles es va aconseguir materialitzar. Quan semblava que l'empat seria el resultat final i ja passaven dos dels quatre minuts d'afegit, va arribar la jugada que va encendre els nervis de tota l'expedició escapulada. Pilota llarga sobre l'àrea de l'Europa, el porter Siset va sortir a blocar-la i quan ja la tenia un davanter del Mallorca li va donar una empenta. L'àrbitre va assenyalar la falta en atac. Quan Siset es disposava a treure, el col·legiat li va indicar que ho havia de fer uns metres més enrere. Siset li fa cas però l'àrbitre, de forma incomprensible, l'expulsa.

L'Europa es va veure obligat a fer l'últim canvi. Cristian, porter de segon any del Juvenil B, va entrar per Arnau. Només falta un minut per a la finalització oficial del temps afegit, però l'àrbitre va allargar encara tres minuts més l'encontre. En aquell moment, Daniel va aprofitar per fer el 3-2 pel Mallorca i sobre la mateixa celebració del gol, l'actuació arbitral va acabar d'arrodonir-se com a grotesca assenyalant el final del partit. Un final dolorós per un equip que va patir un dia llarg, innecessàriament llarg, un dinar gairebé sense aigua i un retorn a casa a altes hores de la nit... En definitiva, un desplaçament mal organitzat. El pitjor de tot, però, tornar de buit sense un botí que l'equip havia merescut i que un home, més de negre que mai, ho ha voler impedir. Un dia per oblidar.

28/09/08 · Ciutat E. Antonio Asensio
4a jornada Lliga · Divisió d'Honor

MALLORCA: Yan, Mateo, Foued (Juanmi, 91'), Tano, Damià, Galera, Esteve (Fanny, 62'), Dídac (Dani, 60'), Ettienne, Raúl i Rafita (Xisco, 43').

EUROPA: Siset, Siurana, Víctor, Denis, Golobart, Carlos, Blas (Cañellas, 62'), Aleix (Silva, 79'), Toni (Freixas, 74'), Arnau (Cristian, 92') i Josu (Oriol, 53').

ÀRBITRE: Ripoll Solano

TARGETES: Grogues Ettienne (Mallorca) i a Siurana, Arnau, Cañellas, Oriol, Siset -dues i expulsió minut 87- (Europa).

GOLS: 0-1 (Blas, 19'); 1-1 (Galera -p-, 26'); 1-2 (Aleix, 53'); 2-2 (Funny, 77'); 3-2 (Daniel, 95').