UN PUNTET AL SAC

L'Europa suma i escala més posicions

La Salle - Europa

L'Europa va passar de poder guanyar el partit a gairebé perdre'l per acabar sumant un punt molt important en l'escalada de l'equip a la classificació, on ja es troba a la zona mitja. Un gol injustament anul·lat al conjunt gracienc va tornar a revifar la polèmica dels arbitratges a les Illes Balears. Hauria estat el gol de l'empat que, igualment, va venir merescudament després.

El partit va començar amb una baixa de darrera hora. Blas, golejador escapulat als últims partits, no va poder viatjar a Ses Illes per trobar-se malament. La Salle, amb un equip fort i molts jugadors de gran alçada, va plantejar un inici de partit amb les idees molt clares. Les pilotes llargues dels locals i el seu joc directe van convertir el primer quart d'hora en un monòleg balear. Tot i això, el futbol, que sempre té aquelles coses "rares", va fer que el primer gol no caigués del cantó local, sinó visitant. Una gran contra del capità Josu va acabar amb un potent xut que va anar a parar al fons de la xarxa quan corria el minut 20.

Gràcies al gol les coses van canviar radicalment, fent-se amb el control del partit l'Europa, qui va perdonar en nombroses ocasions el 0-2. Malauradament pels graciencs, dos minuts, propers al descans, van tornar a girar la truita. Iván, al minut 41 i Fran, al 43 i de falta directa, van posar el 2-1 al marcador camí del túnel de vestuaris. Al segon temps les coses no van canviar pel que fa al 'tempo' del partit i l'Europa va proposar un ritme frenètic que va costar molt de seguir pels locals. Així les coses, Golobart va marcar gol al quart d'hora de la represa, anul·lat de forma incomprensible per l'àrbitre quan la posició del jugador, correcte, no deixava lloc a dubtes. L'arbitratge balear, amb la permisivitat de la federació espanyola, segueix inevitablement al seu aire.

Res va poder impedir, però, un nou gol de 'Golo', protagonista per partida doble aquesta setmana després de la seva convocatòria amb la selecció espanyola sots'17. A falta de tretze minuts pel final el central gracienc va establir, aquest cop sí, l'empat que a la llarga seria definitiu. L'únic punt negatiu, l'expulsió d'Arnau quan el partit estava a punt de finalitzar i que impedirà al ràpid davanter escapulat jugar el proper partit de lliga.

12/10/08 · La Salle
6a jornada Lliga · Divisió d'Honor

LA SALLE: Josemi, Juan Calafell (Marc, 57'), Sebas, Miguel (Romero, 38'), Isma, Alfredo, Toni (Iván, 39'), Piña, Joan, Plomer (Marcos, 57') i Fran.

EUROPA: Siset, Denis, Víctor (Silva, 47'), Vallejo, Golobart, Guzman, Josu, Ciurana, Toni, Arnau i Uri (Freixas, 54').

ÀRBITRE: Capó Rosa (Balear)

TARGETES: Grogues a Sebas, Piñas, Joan, Plomer, Fran i Marc (La Salle) i a Denis, Golobart, Josu, Toni, Uri i Arnau  -dues i expulsió minut 91- (Europa). Vermelles directes a Isma -minut 87- (La Salle) i a l'entrenador Ángel Gómez (Europa)

GOLS: 0-1 (Josu, 20'); 1-1 (Iván, 41'); 2-1 (Fran, 43'); 2-2 (Golobart, 77')