Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

INEXPLICABLE CONTRADICCIÓ ARBITRAL I L'EUROPA PERJUDICAT

Incoherència a l'acta final del col·legiat

Cornellà - Juvenil A

Escandalós el partit entre els juvenils del Cornellà i l'Europa. Primer pel joc dur de l'encontre (especialment dels locals) i després per l'actuació arbitral, amb tres expulsats per banda. A més, una acció puntual del partit i la seva explicació a l'acta final va despertar la gran polèmica.

 

Marcador


La primera part de l'encontre només va tenir un color. L'Europa va ser amo i senyor del partit, creant infinitats d'arribades i estant molt segurs al derrere. Blas i Àlex, que va ser la gran novetat a l'onze titular (juntament amb Mediavilla del Juvenil B), van tenir ocasions molt clares per inagurar el marcador. El partit va ser en tot moment molt tàctic, donat que tots dos entrenadors es coneixien a la perfecció -el tècnic local, Jordi Roger, va ser la temporada passada entrenador del Juvenil B escapulat-.

Als trenta segons de la primera part va arribar la primera expulsió de la matinal. Cal reconèixer, però, que l'expulsió d'Uri era correcta. Amb l'Europa amb deu jugadors, semblava que el partit podia capgirar-se completament, però res més lluny de la realitat. El partit seguia sota control gracienc. Vallejo, que va gaudir de fins a cinc ocasions de gol i els seus companys Blas i Àlex, seguien amb els seus intents, però l'Europa va pecar de poca definició.

De mica en mica, el partit es va començar a escalfar. Així les coses, en una jugada on Toni es quedava sol davant el porter, el jugador escapulat va fer un regat i el porter Jordi va haver de fer-li falta i va ser expulsat. Al minut 78 d'encontre va arribar una de les jugades més inexplicables que s'han viscut en els darrers temps. L'Europa feia efectiu un còrner i Toni, al primer pal, rep un fort cop i cau a terra. L'assistent aixeca la bandera i tothom tenia clar que s'anava a assenyalar penal i expulsió del defensa del Cornellà per agressió. No obstant, el col·legiat, de forma incomprensible, decideix expulsar a tots dos jugadors i xiular bot neutral. La jugada va passar de possible 0-1 a l'1-0, donat que en aquella acció va arribar el gol de Dani, que a la llarga seria el definitiu pels locals.

El partit va acabar amb més expulsats i impotència de l'Europa que veia com tornava a caure injustament a domicili. Normalment, les accions dels àrbitres mai tenen explicació provinent dels mateixos col·legiats i tant jugadors com premsa han de fer les seves particulars suposicions. En aquesta ocasió, però, l'acta reflexa el motiu real de la doble expulsió i deixa en contradicció al propi signant, el col·legiat Gallardo Martínez. Diu així, literalment, sobre la vermella a Toni a l'apartat d'expulsions: "el jugador le da un puñetazo a un contrario, siendo objeto de lo mismo previamente por el jugador local". És a dir, l'àrbitre expulsa Toni per haver retornat una agressió prèvia. Si hi ha agressió prèvia, vol dir que un dels dos jugadors dóna el primer cop. Si com diu l'acta el primer cop el dóna el jugador local, la jugada és un penal claríssim i la corresponent expulsió potser d'un o dels dos jugadors, però penal a totes totes.

Si amb això no hi havia prou, Albert Ruiz, segon entrenador, va ser expulsat per simplement sol·licitar al col·legiat que abans de prendre una decisió fes consulta amb l'assistent. Queda clar que en el complex món de l'anàlisi de les actuacions arbitrals es poden argumentar equivocacions humanes, que tothom les fa en el seu àmbit, també jugadors i periodistes, però sobta veure que una equivocació no ho és com a tal, donat que el propi col·legiat, de lletra i firma pròpia, admet una sèrie de fets que posen en contradicció la seva pròpia decisió. Al Juvenil A encara estan esperant que algú els hi doni resposta de perquè tenen lloc aquestes coses. Inexplicable.


Fitxa


26/10/08 · Vía Férrea
8a jornada Lliga · Divisió d'Honor

CORNELLÀ: Fàbrega, José Luís, Dani García (Fasih, 55'), Pol, Carmona (Óscar, 64'), Jona (Edgar, 74'), Raúl (Dani González, 69'), Pep, Cano, Ton (Peque, 64') i Moha.

EUROPA: Siset, Denis, Uri, Silva (Toni, 69'), Vallejo, Ciurana, Josu, Mediavilla (Aleix, 69'), Arnau (Freixas, 73'), Carlos i Blas (Víctor, 55').

ÀRBITRE: Gallardo Martínez (Sabadell)

TARGETES: Grogues a Edgar, Moha i Fasih (Cornellà) i a Blas, Siurana i Uri -dues i expulsió minut 46- (Europa). Vermelles directes a Fàbrega -min 73-, José Luís -min 76- i Peque -min. 82 (Cornellà) i a Toni -min 76- i Siurana -min 90- (Europa)

GOLS: 1-0 (Dani González, 81')

 

Imatges

Cornellà - Juvenil A

foto: udcornella.com

acidH TEB FederacioAcell