SUPERIORITAT BLAUGRANA

El líder no va donar cap opció a l'Europa

Barcelona

El Barça va passar com una piconadora per sobre de l'Europa en un derbi de clara superioritat del líder de la Divisió d'Honor. L'equip gracienc, que podria haver fet el gol de l'honor, no va xutar a porta fins passada una hora de partit, amb un 3-0 en contra al marcador del tot irreversible. Igual que l'Europa podia haver marcat, el Barça va perdonar una golejada més gran.

La victòria del FC Barcelona davant l'Europa és d'aquelles que no té discussió. El líder de la lliga es va mostrar superior a l'Europa en tot moment, impedint que l'equip escapulat arribés a la porteria dels locals en tot el primer temps. Si bé als primers 45 minuts el Barça va treure petroli amb dos gols de tres ocasions, a la segona part el monòleg va ser terrible al primer quart d'hora, fins que l'Europa va despertar al minut seixanta.

Poc temps va trigar l'equip d'Álex García en obrir el marcador. Corria el minut vuit quan Gerard Zambudio va centrar per banda esquerra al primer pal on Jonathan Dos Santos, rematant de forma 'ortopèdica' amb l'esquena (l'intent era de cap) va fer entrar la pilota per l'escaire de la porteria de Jordi. El gol va fer molt mal a un Europa al qual la pilota no li durava més de deu segons als peus. El mateix Dos Santos, en una falta directa, va enviar la pilota al travesser en una nova ocasió local. Després d'una estona de baix ritme de joc per part dels dos equips va arribar un gol psicològic al minut 41, quan una sensacional jugada personal de José Luis (marxant en regat de tres jugadors), va servir per combinar en paret amb Dos Santos i acabar fent un golàs amb l'exterior del peu.

A la segona part s'esperava un Europa que, tot i la dificultat per capgirar el panorama, sortís molt més descarat i atrevit en atac, ja que no tenia res a perdre amb un marcador tan advers. No va poder. No van ser falta de ganes de fer-ho, simplement que el Barça, no content amb els dos gols, va oferir un autèntic recital durant un quart d'hora, on va arribar el tercer gol, obra de Polaco amb una mitja volta molt potent des de la frontal. El primer xut amb perill de l'Europa va arribar poc després, amb un intent de xilena de Blas. Aquesta plàstica acció va semblar animar al conjunt gracienc, que durant dotze minuts va aturar al Barça, va jugar en camp contrari i va tenir ocasions de Josu (picant per sota les cames sobre la seva sortida i veient com el perill el refusava un central) i Blas (rematant de cap, molt forçat, per sobre el travesser).

Tot i això, l'enorme desgast físic i la superioritat local van acabar passant factura i després d'una gran ocasió de gol de Rochina, una pilota recuperada en defensa per Segarra va propiciar una passada en profunditat a Zambudio qui, apurant la línia de fons, va assistir enrere per Anselmo, que va afusellar al porter Jordi. A partir d'aquí, el Barça va perdonar la vida a l'Europa, fallant increÍbles clares ocasions a botes del propi Anselmo i Franco (en dues ocasions en la mateixa acció, sol davant el porter). La derrota, però, no ha d'afectar al treball de l'equip escapulat, coneixedor que en partits contra equips d'aquest potencial el més habitual és perdre i que la lliga autèntica està amb els equips que lluiten pels seus mateixos objectius.

10/01/09 · Ciutat E. Joan Gamper
18a jornada Lliga · Divisió d'Honor

BARCELONA: Diego, Marc Bartra, Segarra, Bolaños, Terrón (Julio Jurado, 78'), Maestre (Franco, 74'), José Luis (Anselmo, 57'), Dos Santos (Ilie, 64'), Rochina, Polaco i Zambudio.

EUROPA: Jordi, Raúl, Víctor (Ciurana, 45'), Aleix (Quesada, 72'), Vallejo, Carlos, Blas, Uri (Silva, 55'), Arnau, Salla (Freixas, 72') i Josu.

ÀRBITRE: Torralba Jiménez

TARGETES: Grogues a Bartra, Bolaños, José Luis i Ilie (Barcelona) i a Blas (Europa)

GOLS: 1-0 (Dos Santos, 8'); 2-0 (José Luis,41'); 3-0 (Polaco, 58'); 4-0 (Anselmo, 86')