EL MILLOR PARTIT DE LLIGA...

... tot i acabar perdent davant el Mallorca

Mallorca

No sempre els grans partits acaben amb el resultat a favor, però si que ensenyen el camí a seguir. Un partit d'aquests és el que han protagonitzat al Nou Sardenya l'Europa i el Mallorca a la Divisió d'Honor. Els escapulats han fet mèrits per endur-se algun punt dins el sac davant un equip balear que ha sabut donar els cops al moment just.

Mallorca

Pot sembla contradictori, però el millor partit de futbol de la temporada no ha acabat amb victòria de l'Europa. El futbol té aquestes coses, que no sempre qui ho fa millor s'emporta els punts i és potser per això que a tots ens agrada tant aquest esport, del qual no hi ha mai res escrit i segur abans de jugar. Si l'equip d'Ángel Gómez mostra aquesta tensió competitiva en els propers partits, la permanència és un objectiu més que factible.

Només un doble xut del Mallorca al minut 10, amb una bona intervenció final de Siset a xut de Ximo, ha aconseguit preocupar a un Europa que ha sortit al camp molt ben plantat i tractant de tu als balears. No obstant, quan més acomodat estava el conjunt escapulat sobre la gespa, un xutàs de Galera, que tant podia haver anat Sardenya avall com a l'escaire de la porteria, ha acabat convertint-se en la segona opció, fent el 0-1 amb un autèntic golàs. L'Europa, tot i el cop dur, no s'ha arronsat i Carlos, al minut 27, ha posat a prova els reflexes del porter Seral amb un cacau. Al minut 31, el porter balear ha fet un mal control de la pilota amb el peu que ha aprofitat Arnau, molt atent, per robar-li la cartera. Quan el gol estava cantat un cop el punta escapulat ha retallat a Seral, la cama d'un defensa ha evitat l'empat.

El Mallorca,  tot i no dominar el partit com hauria de fer-ho un segon classificat de lliga, estava sempre atent per fer una ràpida combinació en atac i només un minut després de la clara ocasió d'Arnau, Dídac ha enviat la pilota al pal sobre la sortida de Siset. Amb el 0-1 s'ha arribat al descans. A la represa, l'Europa ha sortit disposat a empatar i novament Arnau ha gaudit d'una molt clara en rebre sol dins l'àrea i xutar a la mitja volta fregant la creueta de la porteria. Durant un quart d'hora, l'Europa ho ha intentat amb pilotes llargues, còrners, faltes laterals... totes plenes de perill, de xuts fregant el pal (Arnau, Blas, Josu...) però el gol no arribava. Quan més mereixia l'equip d'Àngel Gómez fer una diana, ha vingut el segon gol del Mallorca, amb un xut bombejat a l'escaire de Raúl des de fora l'àrea.

La missió gracienca era cada vegada més complicada, però el premi a la insistència local ha arribat al minut 90 quan Aleix, treient petroli d'una jugada embolicada ha fet el gol de l'Europa. Als darrers minuts de temps afegit, l'equip escapulat ha penjat pilotes a l'àrea rival i sobre els seus extrems, tenint opcions fins  al darrer segon, on hi ha hagut una centrada que s'ha passejat per davant la porteria visitant sobre el xiulet final. Avui no ha arribat el premi, però aquest és el camí.