ENGANXATS AL TREN

La permanència es troba ara a dos punts

La Salle

Vital i capital victòria a casa del Juvenil A escapulat contra un rival que, després d'aquest resultat, passa a ser directe en la lluita per la permanència i amb el que ahir a la tarda a l'estadi es va obtenir el gol average a favor. Cinc equips separats per dos punts estan ara en plena lluita per evitar les quatre places de descens a Nacional.

Mallorca

Perdre ahir contra La Salle podria haver suposat despenjar un dels dos braços amb els que l'Europa està agafat a la barana del darrer vagó del tren de la permanència. El triomf, lluitat de principi a fi pels escapulats, fa no només que el conjunt escapulat segueixi agafat amb els dos braços, sinó també que començi a posar-hi un peu.

La primera ocasió de perill, però, va anar a càrrec dels visitants, amb un xut dins l'àrea sense oposició que va sortir desviat. A partir d'aquí, les forces es van anar igualant fins que prop de la mitja hora l'Europa va gaudir d'una doble ocasió. La primera, un xut creuat d'Arnau que el porter Josemi va haver d'enviar a còrner volant cap a la seva creueta. A la sortida d'aquest còrner, un central balear va haver de treure un remat sobre la mateixa línia de gol. La pressió escapulada era constant i fruit d'això va arribar el primer gol en un minut psicològic, el primer d'afegit de la primera meitat. Arnau va servir una falta que Denis va pentinar al punt de penal on Golobart, mig en planxa, va enviar la pilota de cap directe al fons de la xarxa.

Passat el descans, l'Europa va tornar a donar un cop dur al seu rival en marcar el segon només començar. S'havien jugat quatre minuts de represa quan Josu, sortint del regat dins l'àrea, va engaltar una rosca molt tancada al segon pal que es va convertir en un golàs. Amb el 2-0 en contra i sense res a perdre, La Salle va estirar línies i va portar perill a pilota aturada i en ràpides contres. Justament una acció d'estratègia, al minut 79, va suposar el gol visitant. Fran, caient al segon pal, va rematar des del terra una pilota pentinada per un company a servei d'una falta lateral.

Els darrers instants de partit, amb cinc minuts d'afegit donats els canvis i les assistències dels fisioterapeutes durant la segona part, van ser de constants nervis a totes dues banquetes. La Salle per esgarrapar un punt i deixar empatat el gol average particular i l'Europa per sumar una victòria balsàmica i ficar al seu rival en la lluita per la permanència. La moneda va caure, finalment, del cantó escapulat.