UNA LLIGA ADULTERADA!

Enèssim escàndol balear contra catalans

Ciutadella

Passa ja de taca d'oli l'arbitratge de les Illes Balears contra els equips catalans. No parlem només de l'Europa, sinó també del Cornellà, del Badalona... Anar a jugar a Mallorca o Menorca suposa haver de jugar contra 14. L'Europa, va poder salvar ahir, però, un punt més que vital que fa que la permanència segueixi a només dos punts.

L'equip escapulat va fer nit dissabte a Menorca, però un greu error de l'agència de viatges va fer que 3 jugadors, el tècnic,, el segon entrenador i el delegat de l'equip no poguessin viatjar fins diumenge al matí a primera hora. Els 14 jugadors que van formar la expedició van viatjar amb el fisioterapeuta de l'equip, Carles Puy. Pel que fa al partit,  l'Europa va sortir al terreny de joc amb les idees molt clares, sabent que era un camp complicat i un rival que ha fet els darrers 12 punts de 12 possibles.

Així, durant els primers minuts, i abans del minut 10, l'Europa ja podia anar guanyant per 0 a 2 ja que Arnau, en una gran jugada individual, va creuar massa el seu xut quan el gol semblava ja clar i Toni, en quedar-se tot sol davant del porter, va fer un xut massa fluix. Pintava bé el partit. Però al minut 25 la Penya Ciutadella, a través del seu millor jugador, Pedro Capó, va estar a punt de fer l'1 a 0, Denís ho va evitar quan la pilota ja entrava. Només 5 minuts més tard, i després d'una serie de pilotes refusades, va arribar l'1 a 0. L'Europa va quedar tocat, però després de refer-se, un gran Arnau va establi l'empat al marcador amb que es va arribar a la mitja part.

Només començar la segona meitat, es va poder veure un Europa espectacular, en joc i en eficàcia. Josu ,quan només es portàven 2 minuts de la segona part, va fer un autèntic golàs, deixant a terra el seu marcador, el central i el porter. Només cinc minuts més tard, i després d'una magistral contra portada per Toni, Josu, un altre cop, va fer un altre golàs! Era l'1 a 3 i tot es possava de cara. L'Europa podia amb el Ciutadella, però no s'esperava l'aparició en contra del Sr. Albiol Payeras. Només 3 minuts més tard del gol de Josu, una pilota penjada a l'àrea va ser rebutjada per Denís de cap. L'àrbitre va xiular penal en contra i fins i tot el mateix davanter local es va sorpendre. Pedro Capó no va enganyar al porter Jordi, però sí que va fer el gol. Cinc minuts més tard, una gran escapada de Raúl per banda dreta va ser rematada per Toni de forma magistral establint el 2 a 4.

Uns minuts més tard, una altra pilota penjada a l'àrea visitant va ser blocada pel porter Jordi i quan ja tenia la pilota controlada, va ser objecte d'una clara falta, fent-li caure l'esfèrica. Quan el porter gracienc estava al terra i amb la pilota  deixada anar, Newman va fer un gol que no hauria d'haver pujat al marcador, però que l'àrbitre va concedir, provocant la indignació europeista. Als darrers 15 minuts de partit l'Europa no podia robar cap pilota, ja que tot era assenyalat com a falta. Així, quan faltàven 8 minunts pel final i després d'un còrner, es va establir l'empat al marcador. L'àrbitre va allargar 7 minuts el partit de forma incomprensible, potser esperant un altre gol local. Finalment, bon partit del conjunt escapulat, que serveix per continuar sumant i estar una mica més a prop de la salvació! Ara bé, a les Illes Balears, a la Federació Catalana (com a entitat que hauria de vetllar pels interessos dels catalans) i a la Federació Espanyola (permetent aquestes designacions) s'ho haurien de fer mirar. La Divisió d'Honor, i ho afirmem sense por i amb coneixement de causa, està lamentablement adulterada.

08/02/09 · Son Marçal
22a jornada Lliga · Divisió d'Honor

P. CIUTADELLA: Aaron, Mingorance (Gomila), Cardona (Salord), Adan, Marc, Toni, José María (Newman), Omar, Ignasi, Pedro Capó i Joshua (Aitor).

EUROPA: Jordi, Ciurana, Dennis, Aleix, Joan, Carlos, Arnau, Raúl, Toni (Villa) (Salla), Josu i Drogba.

ÀRBITRE: Albiol Payeras.

TARGETES: Grogues a Toni i Aitor (Ciutadella) i a Ela, Raúl i Ciurana (Europa).

GOLS: 1-0 (Pedro Capó, 38’); 1-1 (Arnau, 42’); 1-2 (Josu, 49’); 1-3 (Josu, 58’); 2-3 (Pedro Capó -p-, 66’); 2-4 (Toni, 68’); 3-4 (Newman, 71’); 4-4 (Aitor, 81’).