CAL OBLIDAR PER CONCENTRAR-SE

Els pericos s'enganxen al títol de lliga

EspanyolL'Espanyol no és de la lliga de l'Europa. No de la que juga el conjunt gracienc, lluitant per la permanència. L'equip escapulat ha d'oblidar ràpidament la 'maneta' encaixada a Sant Adrià per concentrar-se ràpidament en el tram decisiu de lliga: les darreres quatre jornades de campionat. Ara venen els rivals "de veritat", els de la lliga dels graciencs.

.

Quan a un equip li marquen cinc gols, dir que ha jugat bé pot semblar una broma o a crítica implacable. Doncs l'Europa va jugar bé i ho escribim de la forma més objectiva possible. Tot i la golejada i jugar gairebé tot el partit amb un home menys, no hi va haver pèrdua de posició al camp i els gols van ser més per qualitat perica que per errors graciencs. Clar està que va haver-hi errades (sinó, no hi ha gols), però els normals dins un partit de futbol. La lluita no es va poder posar en dubte en cap moment.

L'Europa va tenir la primera del partit, amb un xut de Josu al travesser. La resposta perica, el primer gol. Moraga va encarar a Jordi i no va perdonar. Els locals, amb l'avantatge al marcador, es van fer amos del joc, fent intervenir a Jordi de forma encertada en més d'una ocasió. A la sortida d'un còrner al minut 24, va arribar la jugada clau del partit. Aleix, quan ja entrava la pilota, va realitzar una aturada de porter que li va costar l'expulsió amb vermella directa i la senyalització de penal. De Val va transformar la pena màxima deixant el partit encarrilat: 2-0 a favor del segon classificat de la lliga i contra deu homes. A l'Europa només li quedava aguantar el tipus. El conjunt blanc-i-blau va tenir els seus millors moments al primer temps, el qual va segellar amb un tercer gol, obra de Chuli al minut 36, després d'una jugada de Sergio per banda.

Golobart, minuts més tard, va intentar marcar per l'Europa, però el seu xut va ser desviat a còrner. A la represa del partit, Arnau i Carlos van intentar fer el gol de l'honor amb dos xuts que van sortir fora. Al minut 62, Víctor no va poder rematar en condicions una centrada d'Arnau i la pilota va marxar per sobre el travesser. Tot i estar amb un home menys, l'Europa va aguantar molts minuts sense que l'Espanyol tingués opcions clares de gol. La darrera opció bona per l'Europa, una jugada d'Uri que va cedir a Salla per a que aquest enviés la pilota al pal. D'aquí fins al final, l'Espanyol que va esperar el seu moment i va certificar la golejada amb dues dianes dins els deu darrers minuts de partit per certificar el triomf d'un equip que, al contrari del que es podia preveure setmanes enrere, s'ha enganxat a disputar-li el títol de lliga al FC Barcelona.

08/03/09 · Ciutat Esportiva Sadrià
26a jornada Lliga · Divisió d'Honor

ESPANYOL: Pol, Pere, Ángel, Toni, Mozo, De Val (Amat, 71'), Molina (Lucas, 45'), Caballé, Chuli (Álvaro, 64'), Sergio (Marc Mas, 80') i Moraga.

EUROPA: Jordi, Vallejo, Golobart, Aleix, Denis, Carlos, Blas (Uri, 37'), Ciurana (Toni, 60'), Drogba (Víctor, 45'), Arnau i Josu (Salla, 67')

ÀRBITRE: Calle Martínez

TARGETES: Grogues a De Val i Chuli (Espanyol) i a Uri (Europa). Vermella directa a Aleix -minut 24- (Europa).

GOLS: 1-0 (Moraga, 9'); 2-0 (De Val -p-, 24'); 3-0 (Chuli, 36'); 4-0 (Lucas, 80'); 5-0 (Marc Mas, 90')