Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

FINALITZA LA PRETEMPORADA, MOMENT PER FER-NE UN REPÀS

El balanç: sis victòries en vuit partits jugats

Juvenil

Sis victòries, un empat i una derrota. Un balanç, en xifres, altament positiu pel Juvenil A de l'Europa en la present pretemporada. El joc, en molts partits, també ha deixat detalls i sensacions positives. Repassem la preparació dels escapulats amb el coordinador juvenil Marc Fernández, qui ha parlat amb la web oficial de tots els aspectes treballats.

El canvi de temporada en qualsevol Juvenil A de qualsevol equip és sinònim, sempre, de molts canvis. Aquesta etapa formativa és el sostre del Futbol Base i molts jugadors, en complir els 19 anys, salten ja per norma al futbol sènior amateur. Si això li sumem un descens de categoria i el fet de plantejar la Lliga Nacional, la feina a realitzar durant l'estiu és màxima.

En aquest sentit, el coordinador en l'àrea de juvenils i cadets, Marc Fernández, ha afirmat que  “la pretemporada ha estat molt positiva, més enllà dels resultats. A pretemporada els resultats són irreals i no val la pena fixar-se en el marcador. Es proven jugadors, sistemes i infinitat de proves més. El que sí hem de valorar és la feina feta, el treball, les sensacions que despertes, etc.”. Pel que fa a la composició del planter, l'ex-segon entrenador del Primer Equip la temporada passada admet que  “la plantilla és finalment un xic curta. Tenim 19 jugadors però voldriem tenir un parell més. Comptarem amb jugadors que haurien d’estar al Juvenil B en un principi.  Estem tranquils amb ells, perquè tenen molt nivell. Hem aconseguit portar gent de fora amb un nivell molt bo. Intentarem durant l’any reforçar alguna posició que encara ens ha quedat una mica feble a la plantilla”.

 

Juvenil A
Carlos Villanueva (amb la pilota als peus) i Marc Ahufinger (en segon pla)
en una jugada del darrer partit de pretemporada jugat pel Juvenil A

En Marc, que és un dels millors preparadors físics que ha tingut l'Europa en els darrers anys, ha valorat aquest aspecte de treball de la pretemporada.  “A les primeres setmanes hi va haver molta càrrega física sense descansar ni un sol dia. Després, un cop el treball de base físic s’ha aconseguit, el cos tècnic s’ha pogut centrar més en aspectes tàctics que, igualment, s’han treballat des del primer dia” ha afirmat el nou coordinador d'àrea. Pel que fa als objectius, Fernández creu que  “tenim una plantilla per no passar penúries durant l’any i si entrem en una bona dinàmica de joc i resultats podrem mirar per estar a dalt. Però no ens hem de pressionar ni amb ascensos ni res. Hem de saber de quina situació partim. La competició ens marcarà si tenim o no opcions de pujar. Del que estic convençut és que no patirem pel descens malgrat tenir un inici de lliga molt i molt difícil. Encara que pogués haver-hi mals resultats, que no crec, no hauriem de veure fantasmes enlloc. Jo soc molt i molt optimista”.

 

acidH TEB FederacioAcell