Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

EL VÍDEO DEMOSTRA LA INJUSTA EXPULSIÓ DE JOSÉ PÉREZ

Mateix àrbitre que en l'expulsió a Sango

Juvenil

Avui en dia molts membres dels diferents staffs tècnics dels equips catalans (ja siguin sèniors o de base) fan servir el vídeo per després corregir errors dels seus jugadors. En aquest cas la gravació de l'Europa-Damm de juvenils serveix per demostrar amb imatges una injusta expulsió en una jugada molt similar a un partit del femení una setmana abans.

El col·legiat López Quintana s'ha convertit en només dues setmanes de competició en protagonista negatiu per a dos equips de l'Europa de forma consecutiva. Fa un parell de setmanes, el col·legiat, en l'estrena de la Lliga Nacional Femenina, va expulsar la davantera Sango amb vermella directa -primera expulsió en la seva carrera a l'Europa- per una entrada a una rival que li havia tret la pilota. L'entrada, que era efectivament falta, no era pas per vermella directa. L'expulsió va arribar a la primera part del partit, deixant molts minuts a les escapulades amb 10 efectius.

Aquest diumenge, en el mateix escenari (el Nou Sardenya) el fet s'ha tornat a repetir, però en aquesta ocasió amb una càmera com a testimoni de la injustícia. També a la primera part, José Pérez es va internar a l'àrea rival i després de perdre la pilota per la pressió d'un defensa, el contacte entre els dos jugadors (fruit del moviment natural de tots dos jugadors en carrera) va acabar amb el defensor de la Damm a terra. La jugada pot ser considerada com a falta per desplaçament o contacte un cop perduda la pilota, però mai -com demostren les imatges que podeu veure a Europa TV fins i tot amb zoom i a càmera lenta- per veure una vermella directa.

 

Juvenil A
Sango, amb una mà al cap, marxa impotent cap als vestuaris després
de la seva expulsió a la primera jornada de lliga fa dues setmanes



De tot plegat el més preocupant i que deixa extranyats als europeistes és que totes dues accions es van produir en un moment d'atac i domini escapulat, curiosament les dues accions ben rares i en situació ben difícil de que pugui ser justament expulsat ningú i totes dues vermelles directes a la primera part. Per a més curiositat, els expulsats (Sango i José Pérez) eren els davanters més perillosos de l'Europa en el moment de les seves expulsions, els dos en faltes a l'àrea visitant (ni un contraatac tallat ni una falta com a darrer home, que podrien justificar alguna expulsió) i els dos amb empat a zero al marcador. El vídeo ja està a mans de la Federació Catalana.


Video La jugada a Europa TV

acidH TEB FederacioAcell