Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

TESTIMONIS ARBITRALS

La càmera dóna raó a l'àrbitre dels juvenils

Juvenil

A Primera Divisió l'entorn del futbol reclama l'aplicació del vídeo per jugades dubtoses. A Tercera tot això queda evidentment molt lluny, però de vegades les càmeres de fotos poden demostrar que les decisions dels àrbitres són encertades o equivocades. Dissabte en vam ser testimonis. Ceeuropa.cat pot demostrar que l'àrbitre dels juvenils tenia raó.

Corria el minut 56 de partit del duel de juvenils entre l'Europa i el Badalona al Nou Sardenya quan el visitant Éric va fer penal sobre José Pérez. La pena màxima va ser executada pel propi José i el porter badaloní Nogués, acte seguit, va endevinar la direcció del xut i va aturar el penal. Davant la eufòria visitant, l'assistent va aixecar el banderí. Després que el col·legiat Víctor Manuel Sánchez Rico fes consulta amb el seu ajudant, va decretar la repetició del penal.

Acte seguit, el porter Nogúes, de forma molt visceral, va protestar la decisió del col·legiat, donant un parell de puntades de peu a una de les valles publicitàries situades darrere la porteria visitant. L'acció li va costar al porter la cartulina groga. La repetició del penal va ser xutada en aquest cas per Quesada, qui va xutar al cantó contrari (el porter es va tirar al terra pel mateix lloc) i va fer l'empat provisional a dos gols, que donava esperances a l'equip gracienc, tot i que al final del partit la victòria va caure igualment del cantó visitant.

 

Juvenil A

Juvenil A
A la imatge superior, Nogués atura el penal xutat per José Pérez. A sota,
el propi Nogués, acompanyat de Nacarino, protesten a l'assistent.

 

En aquest cas, en absència de vídeo, la càmera de ceeuropa.cat va ser testimoni directe de la jugada. Durant més de deu minuts posteriors al penal, la banqueta visitant seguia recriminant a l'àrbitre la repetició de la pena màxima. La imatge demostra que l'assistent -d'esquenes a la foto superior- tenia raó en l'aplicació del reglament. En el moment de xutar José Pérez, el porter Nogués fa un parell de passes endavant i s'aparta un o dos metres de la seva línia de gol. Segons el reglament, el porter es pot moure tant com vulgui lateralment, però mai avançar la seva posició. Un encert arbitral ratificat per la cobertura fotogràfica del partit.

 

acidH TEB FederacioAcell