Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

DURA TRANSICIÓ

El Juvenil A tanca una volta força irregular

Juvenil

El retorn del Juvenil de l'Europa a Lliga Nacional era sabut per tots que no seria pas un camí fàcil. Combinar un descens amb un canvi de coordinació esportiva sempre és complicat, en aquesta i en qualsevol altra entitat. Que l'any seria de transició estava escrit des de l'inici. No obstant, la primera volta s'ha fet molt dura per l'equip gracienc.

Quan una entitat decideix tancar un cicle de gestió i canviar la coordinació esportiva de base (parlem en general, no només de l'Europa), l'entitat en qüestió pateix canvis a la força més enllà de reemplaçar noms en els càrrecs. Normalment tots els canvis comporten un primer any de transició i per molt que es vulguin aplicar diferents mètodes nous de treball, tant és si són millors com pitjors, sempre la primera temporada acostuma a ser poc productiva a nivell de xifres. Aquesta primera temporada, com els hi va passar a la primera dels anteriors responsables, acostuma a servir únicament per a plantar llavors del fruit futur.

Un cop dita aquesta necessària introducció contextual, tothom a l'Europa sabia que la temporada 09/10 no podia ser concebuda com una exigència de resultats immediats. Estava gairebé escrit que el Juvenil A, per molt que hagués baixat de Divisió d'Honor, no competiria aquest primer any per recuperar la categoria. Malgrat això, l'equip ha tancat una primera volta de la lliga en que està patint més de l'habitual per tirar els partits endavant. L'equip es manté a poca distància de la zona de descens, tenint encara per davant una segona volta que l'hauria de situar a l'objectiu inicial: la zona tranquil·la.

L'equip de Toni Cosano ja ha demostrat en més d'un partit i ocasió que pot plantar cara als equips més potents d'aquesta lliga. Aquesta experiència en partits puntuals ha de servir d'ingredient per cuinar la recepta de la segona volta, on l'equip gracienc es jugarà la seva estabilitat de cara a que la propera temporada, la 10/11, sigui veritablement la primera en que es pugui començar a pensar en la zona més noble de la lliga com objectiu final. Aquest cap de setmana, a domicili, comença el primer pas del camí.

acidH TEB FederacioAcell