MASSA 'IN EXTREMIS'

Triomf inesperadament ajustat en el debut

EuropaEl primer amistós del Juvenil A de l'Europa va finalitzar amb triomf en partit disputat al Camp de l'Àliga contra l'equip universitari de Wilmington College, natural d'Ohio, als Estats Units. El nivell oferit pels americans i per l'Europa demostra que encara hi ha molta feina a fer pels escapulats durant la pretemporada que ara comença.

.

L'equip universitari d'Ohio, amb jugadors que tenen entre 18 i 21 anys, milita al tercer nivell estatal juvenil del seu país. Durant el seu pas per Catalunya, ha rebut derrotes clares fins arribar al darrer partit de la seva gira -avui divendres tornen als Estats Units-, disputat ahir al Camp de l'Àliga. Tot feia pensar en un triomf còmode per l'Europa, golejada o no al marge. La realitat va acabar dibuixant un escenari que va demostrar que el rodatge de l'Europa està encara en un procés molt embrionari i que tot l'equip haurà d'anar pujant esglaons de ritme i futbol per obtenir un nivell més a la seva alçada.

L'inici de l'encontre va oferir un fluix espectacle de futbol, ple d'errors d'un i altre equip, amb ritme baix i joc poc precís. Es va avançar al marcador el Wilmington gràcies a un penal assenyalat sobre Gio que el davanter Dan Wicks no va perdonar. El sorprenent marcador favorable a l'equip dels Estats Units va esperonar els jugadors d'Ohio, que van aplicar-se amb esforç sobre el terreny de joc. El Wilmington encara podria haver ampliat les diferències abans del descans amb el propi Wicks, qui va enviar la pilota al pal en el cara a cara amb el porter.

A la represa, l'Europa va desprendre renovades i molt més positives sensacions. La fluidesa en el joc es va elevar molts graus i les combinacions i intensitat de l'equip va pujar clarament de nivell. En només tres minuts, Josep Maria va empatar el partit després de rebre en profunditat i aprofitant el refús del porter sobre el seu propi remat previ. Al minut 56, Dani López va posar l'equip escapulat per davant al marcador i tot semblava indicar que l'Europa havia posat la cinquena marxa definitivament.

No obstant, deu minuts més tard Ingels es va aprofitar d'una falta de contundència en el refús d'una pilota dins l'àrea gracienca per empatar el partit. Les taules van mantenir-se al llarg dels minuts a l'electrònic del Camp de l'Àliga. Les intencions gracienques eren les mateixes i l'aposta de joc idèntica, però a moltes menys revolucions també pel lògic moment de la pretemporada on es troba l'equip. Al minut 84 la victòria es va quedar a casa amb un bonic remat al primer toc de Marc Blanes, qui va aprofitar un servei en diagonal del lateral Darwin. Josep Maria, tres minuts més tard, podria haver ampliat diferències però el seu remat a boca de canó, sol davant el porter, va acabar al cos de Trujillo, dorsal '1' de l'equip del Wilmington.

Amistós Pretemporada · Camp de l'Àliga (11/08/11)

EUROPA: Dani Lledó, Darwin, Toni, Albert, Gio, De la Iglesia, Ángel, Víctor, Oriol, Juan i Mauri... també van jugar: Éric Lópes, Pablo, Vea, Cuadri, Jordi Pons, Marc Blanes, Josep Maria, Dani López i Pol Bernaldo.

WILMINGTON COLLEGE: Nicklasson, Henrick, Schlagetter, Dan Wicks, Kris Duff, Ingels, Gideon, Attinger, Cameron, Betz i Kurt Egbert... també van jugar: Witsky, Spink, TJ Grober, Trujillo, Matt Bates i Nick Kinder.

ÀRBITRE: López Quintana

GOLS: 0-1 (Dan Wicks -p-, 17'); 1-1 (Josep Maria, 48'); 2-1 (Dani López, 56'); 2-2 (Ingels, 66'); 3-2 (Marc Blanes, 84').

INCIDÈNCIES: Primer amistós de la pretemporada del Juvenil A disputat contra un equip universitari d'Ohio al Camp de l'Àliga.