EL CADET A NO POT APROFITAR UN 0-2 PER GUANYAR EL PARTIT

Els locals empaten a la recta final del 'matx'

MataróEl cadet gracienc, superior i amb més ocasions de gol acumulades al llarg del partit que el Mataró, no va poder aprofitar un 0-2 (i un gol anul·lat injustament que era el 0-3) per sumar la victòria. El Mataró, a la recta final, va marcar dos gols, tornant a deixar el marcador en taules. Els graciencs van poder guanyar també al darrer minut.

.

Mataró

El partit disputat al Municipal Carles Padrós, presidit per una fina cortina de pluja, es va convertir en tota una dutxa freda per l'Europa en veure com va evolucioanr el marcador des de l'inici fins al final del partit. El matx va començar amb l’habitual control i posicionament en el camp. Durant els primers 25 minuts el Mataró creava més perill que l’Europa i tot sovint arribava amb pilotes llargues al límits de la frontal on el porter i la defensa escapulada rebutjaven l’atac. En una d’aquestes jugades l’àrbitre de l’encontre va assenyalar penal, quan el defensa Vea es va tirar a terra al límit de l’àrea però no va arribar a tocar la pilota, ocasió que va aprofitar el davanter Ian per deixar la cama i provocar la falta. Per sort pels graciencs el llançament del penal de Raúl a l'estil “Panenca” va sortir fora per sobre el travesser.

Dos minuts més tard, el Mataró va viure una altra desafortunada situació quan el jugador Oriol va haver de ser substituït al dislocar-se l’espatlla esquerra. Coincidint amb aquestes desgraciades jugades dels del Maresme, l’Europa es va treure la son de les orelles i va controlar el partit, aconseguint construir bones ocasions de gol, com les dues rematades de Yesyua a centrades de Miki i Lluís. Aquesta pressió escapulada va continuar a la segona part, tenint una bona ocasió al minut 11 quan Lluís no va poder resoldre una centrada passada al segon pal. En la següent, però, Jordi Mauri va aprofitar un embolic a l’àrea per introduir la pilota al fons de la porteria, fent pujar el 0-1 al marcador. Un minut més tard, un altre cop el combatiu davanter Mauri era el protagonista d’una jugada que va acabar en penal, i en aquest ocasió Carlos va transformar-lo amb un xut inapel·lable.

Durant aquest període el Mataró intentava arribar amb perill amb pilotes bombades a l’àrea, on la defensa o els punys del porter s’encarregaven d’allunyar el perill, en una d’aquesta jugades l’àrbitre va anul·lar un gol al Mataró per fora de joc i falta al porter dels davanters locals. L’única jugada “per terra” dels locals va ser la que va portar més perill per l’integritat de la porteria gracienca en aquesta fase del partit, i va ser quan l’extrem esquerra va guanyar l’esquena de la defensa i es va plantar tot sol davant de la sortida del porter Pol, qui molt oportunament va poder rebutjar el perill. La pressió i el bon joc escapulat eren constants, i al minut de 20 d’aquesta segona part, el lateral Eric va pujar la banda dreta i tot just abans d’arribar a la línia de fons, va centrar la pilota a l’àrea, on un defensa no va poder rebutjar l’esfèrica i aquesta, després de tocar-li a la mà, va seguir la seva trajectòria fins on era Miki que podia haver marcat el que podia haver estat el tercer gol de l’Europa i que no va pujar al marcador en ser anul·lat per l’àrbitre, probablement per interpretar que la bandera alçada de l’assistent que li assenyalava les mans dins l’àrea era per un fora de joc, que no podia ser de cap de les maneres al venir d’una centrada des de la línia de fons cap enrere.

Del possible 0-3 es va passar a l'1-2 quan al minut 68 el davanter del Mataró Ian va rematar a boca de canó un falta penjada sobre l’àrea. Aquesta era l’enèsima discutible falta assenyada contra l’Europa, i no va ser l’última, ja que fins al final del partit va ser una constant. D’aquesta forma, en una d'aquestes nombroses faltes va arribar el segon gol del Mataró. Al temps de descompte, Miki va tenir l’oportunitat de tornar a avançar a l’Europa al marcador, en executar molt bé una falta a la frontal, però quan la pilota ja entrava llepant la base del pal esquerra després de superar la barrera amb molta rosca, la providencial reacció del porter local va evitar la victòria final escapulada.

31/01/09 · Mpal. Carles Padrós
16a Jornada

MATARÓ: Marc, Víctor, Quim, Raúl, Ferran, Lluc, Aitor, Scott, Oriol, Gerard i Ian... També van jugar: Graupere, Javi, Sergi, José i Marc.

EUROPA: Pol, Vea, Boro, Freixi, Cuadri, Cano, Guillem, Carlos, Miki, Lluís i Yesyua... També van jugar: Mario, Eric, Mauri, Heras i Gerard.

ÀRBITRE: Baena Gómez

TARGETES: Grogues a Marc i Víctor (Mataró) i a Pol, Freixi, Guillem i Mario (Europa)

GOLS: 0-1 (Mauri, 62'); 0-2 (Carlos -p-, 63'); 1-2 (Ian, 68'); 2-2 (Aitor, 76').